Der er noget for alle sanser, når der åbnes op for chili- og tomatposerne i Tivoli søndag den 2. september. Havens gæster kan udforske både farver, former og smagsnuancer, og i Gartneri Toftegaards bod er der planter, bøger, plakater og andre spændende sager med chili og tomat som tema.

Vær med til at bestemme styrken på helt nye chilisorter
Tivolis gæster får muligheden for at være smagsdommere i den store chilismagning, og se hvor langt op ad styrkestigen de kan komme – måske endda starte en konkurrence med vennerne, om hvem der kan holde til en brændende tunge længst tid. Gartneri Toftegaard tager også helt nye sorter med i Tivoli, som man kan være med til at prøvesmage og bestemme styrken på.

Pressechef i Tivoli Torben Plank siger:
” Kunne du tænke dig at smage en blå tomat eller har du mod på at prøve dig selv af med en bid af nogle af verdens stærkeste chilier, så får du nu muligheden i Tivoli på søndag.
Det er dog ikke for sarte smagsløg????”

Bliv klogere på tomater med aroma af æble og vindrue
Under foredragene kan man blive endnu klogere på anvendelse og dyrkning samt chilistyrke og tomaters smag, når Lene Tvedegaard, deler ud af sin store viden. Her kan man blandt andet høre om tomater med aroma af æble og vindrue, dyrkning og tips til anvendelse af tomater, eller lære mere om, hvad chili gør ved kroppen, hvordan den dyrkes og anvendes, hvor styrken sidder og meget mere.

Særlige chili- og tomatretter på menuen
Restaurant Gemyse i Tivoli vil på dagen have særlige chili- og tomatretter på menukortet. De mindste kan lave deres helt egen tomatsalat, når der er tomatworkshop på Gemyse, og i restaurantens have er der mulighed for at bage snobrød over bål. Prisen for snobrødsbagning er kr. 35,- pr. person.