Steak frites. Så kan jeg altid vende tilbage til yoghurten senere, hvis den der steak frites fra morgenstunden af viser sig at være for stor en udfordring for maven så tidligt på dagen.

Sagen er nemlig, at Anders Aagaard, manden bag Madklubben, er begyndt at holde åbent hele dagen med en enkelt pause til personalet eller udskiftning af selvsamme mellem kl. 16 og 18. Det foregår helt konkret på Madklubben Steak, filialen i Pilestræde 23, er begyndt at servere morgenmad. Hele dagen fra klokken otte til klokken 16.

Anders Aagaard har sans for “det der”. Han overholder ingenlunde konventionerne: “De fleste kender følelsen af at sidde med et menukort i hånden og kaste sin kærlighed på en omgang chokoladedryppende french toast eller en skålfuld frisk sæsonfrugt med drænet yoghurt, for blot at opdage, at morgenmaden røg af tavlen for otte minutter siden. Tilbage sidder man så med en lang næse og en sløj clubsandwich, fordi konventionerne og lokale køkkendiktatorer har sørget for, at det er umuligt at opdrive en ordentlig tallerken morgenmad i byen efter klokken elleve-nul-dut. Men når det nu er det, man helst vil have – hvorfor så nøjes?” 

Ja, det er et godt spørgsmål, og Anders Aagaard er med garanti ikke den eneste, der har undret sig. Derfor har han – og hans personale ikke mindst – nu taget panden i den anden hånd, og skal det steak frites til morgenmad, så lad det være steak frites til morgenmad. Godt tænkt, og hvor svært kan det egentlig være, når nu man alligevel har fyret op i det store komfur, så kan man jo lige så godt stege den bøf, når nu det er det, gæsten gerne vil have, også selv om klokken kun er otte.

Der er dog også andre muligheder end steak frites; steak frites er bare det mest spektakulære indspark på Madklubben Steaks morgenmadskort. Ud over Mr. Benedict's Le Royale: Eggs Benedict med 30 g sevrugakaviar til den nette sum af 1.000 kr. Godmorgenmand. Faktisk er der en hel sektion på det ret så omfattende morgenmadskort kun med Eggs Benedict i forskellige varianter. Eggs Benedict er i øvrigt pocheret æg med hollandaisesovs, og det smager godt. Serveres som den er med ristet engelsk muffin til, eller med glaseret skinke i en Old Macdonald had a farm-version, med røget laks i en Norwegian-version, med spinat i en Florentine-version og så nævnte Royale-version med kaviar. Priser fra 75 kr. til 1.000 kr.

Derudover er der engelsk morgenmad i forskellige versioner (grundingredienser: bacon, æg og pølse m.m.), amerikansk morgen i forskellige versioner (grundingredienser: french toast, hash browns, ahornsirup og peanutbutter m.m.) og så de mere humane udgaver à la hjemmebag og ost, yoghurt med forskellige slags drys, morgenæg efter eget valg. Og mimosa, mens man venter...