Cocktailbarer er velbesøgte, og ligeledes er muligheden for at vælge en skræddersyet drinksmenu blevet utrolig populær, fremfor at vælge den klassiske vinmenu når vi er på restaurant. Drinks og madretter går utrolig godt i samspil med hinanden, hvor smagene kan gå op i en højere enhed. Nedenfor får du bud på, hvilke drinks og retter, der er ideelle sammen, så du kan skabe en autentisk cocktailbar stemning derhjemme. Dermed kan du kombinere den hjemlige stemning med en autentisk barstemning, hvor der kredses for detaljerne og alt går op i en højere enhed.

Negroni

Start aftenen ud med maner og server eksempelvis en Negroni for dine gæster. Det er en aperitif, som er en tør drink, der typisk serveres inden et måltid. Udover at den smager skønt, så stimulerer den appetitten. Få inspiration til en opskrift på en velsmagende Negroni. Server den gerne sammen med en snack, hvortil især tapas og charcuteri er ideelle valg, der virkelig fremhæver de bittersøde smage fra drinken. Byd derfor gæsterne velkommen med den smukke drink eventuelt serveret med stærke oste, oliven og røget pålæg.

Server drinks til din for- og hovedret

Alt efter, hvad der står på menuen, så er det oplagt at vælge en drink, der komplimenterer retten. Så hvis der serveres skaldyr eller fisk, så er et klassisk valg en Martini, men derudover er gin også rigtig velsmagende til denne type retter. Syrlige og friske drinks er til gengæld oplagte, hvis der er sprøde salater og røget grillmad på menuen. Er valget derimod faldet på, at der skal serveres steaks med tilbehør for gæsterne, så er Old Fashioned og Bloody Mary anbefalelsesværdige valg.

Vælg gerne nogle drinks, der komplimenterer smagene i retten eller balancerer smagene i drikkevarer og mad. Fælles for hvilke drinks du vælger at servere er, at det er vigtigt at have det rette udstyr, så både smag og udseende optræder bedst muligt. Er du på udkig efter nyt udstyr, så kan du finde alt i barudstyr hos barlife. Så har du de rette forudsætninger for at imponere dine gæster med drinks, der er tilpasset din menu, så der er kredset for detaljerne.

Drinks til dessert

En god aften med lækker mad slutter typisk af med dessert. Dog opstår problematikken om, at gæsterne er så mætte, at de ikke har appetit. Så er man efter desserten alt for mæt og helt udmattet, kan det være en god idé at bytte desserten ud, så der serveres en skøn drink efter middagen. Få inspiration til, hvilke skønne drinks du kan servere med opskriften på en klassisk Espresso Martini eller en frossen variant. En opkvikkende og cremet drink, der er den perfekte blanding af blandt andet kaffe, kaffelikør og vodka.

Tippet til at skabe den rette barstemning derhjemme, er altså at kredse ekstra for detaljerne, så der er samspil mellem, hvilke retter og drinks du sammensætter. Vi håber, at I får en fantastisk aften i gode venners lag, med velsmagende mad og måske vigtigst af alt skønne drinks dertil.