Et CV fuld af perler
Formodentlig en af Danmarks bedste kokke, der stadig mangler sit store (folkelige) gennembrud. Rasmus Grønbech er en garvet herre, der har været rundt omkring klassiske steder som fx Saison og Kong Hans, men mest kendt er han vel for sit ambitiøse, kompromisløse og stærkt udfordrende køkken, der vandt mange anmelderes hjerter på Prémisse, men måske aldrig slog så meget igennem, som stedet egentlig fortjente. Trods et upåklageligt håndværk og en knivskarp sans for detaljer, fandt nogle gæster Grønbechs sammensætninger en tand for specielle. Årets kok i 1998 og siden en perlerække af gode restauranter og et frugtbart makkerskab med en af landets førende guldnålsbærende sommelierer Christian Aarøe først på The Dining Room på SAS-hotellet og siden på Prémisse under Moltkes Palæ.

Respekt dér
Men trods et CV spækket med toprestauranter og fornemme titler, er det egentlig et helt andet sted, at Spiseliv for alvor lader sig imponere.. Rasmus Grønbech har aldrig været bange for at tage fat og få bestilt noget, og som så mange andre topkokke har han indimellem været uden job, men det er næppe mange kokke, der kan prale af at have bijobbet som fiskehandler? Nej vel, men det har Rasmus, og det giver respekt og streetcredit (eller er det molekredit?).

Kompromisløs, men imødekommende
Siden Prémisse har Ramus ledt efter et sted, hvor han havde lyst til at starte for sig selv, og nu har han fundet ikke bare et sted, men – det perfekte sted. Hjørnet af Amaliegade og Esplanaden; centralt og alligevel med lidt vandkantsdanmark over sig. Smukke og enkle lokaler med et køligt skandinavisk udtryk. Placeringen lige over for Frihedsmuseet har vel givet restauranten den ene del af sit navn: Grønbech og Churchill.

Grønbechs ambition er at holde sin kompromisløse stil, men samtidig komme folk i møde – en syntese, vi på Spiseliv virkelig ser frem til! Som John Wayne i hovedrollen i en film af Fellini.