Det nye navn er Pilekælderen, og restauranten serverer klassisk dansk smørrebrød lavet fra bunden.

Der er hvide duge på bordene og høje lys i stager, men prisniveauet i Pilekælderen er ganske fornufitgt. Priserne for smørrebrød starter ved 57 kr. for sild og lander på 98 kr. for kortets dyreste retter, pariserbøf og tartar.

Grønne restauratører

Bag restauranten står de to helt grønne restauratører Allan og Linda (billedet), som ikke har prøvet at drive restaurant før, men livet som selvstændige er dem ikke fremmed.

"Jeg har været selvstændig i over 20 år som tømrer, og Linda er regnskabsuddannet og har også været selvstændig," siger Allan og fortæller om baggrunden for, at de to har valgt at åbne en restaurant:

"Vi elsker danske frokostrestauranter, det lå vores hjerte nærmest. Det er en drøm, vi forfølger, selv om vi godt ved, vi ikke bliver rige af det."


Alt er hjemmelavet
For at kompensere for det, de ikke selv kan, har de allieret sig med en dygtig kok. Torben, hedder han, og har blandt andet arbejdet på Melsted Badehotel på Bornholm og Café Victor i Indre By.

"Jeg ved godt det bliver svært, og det er da lidt sjovt, at vi har en kok der kan lære os andre op, og han griner da også lidt af os, når vi slæber tallerkener ind og man godt kan se, vi er nybegyndere,"
som Allan siger.

I køkkenet bliver der kogt, stegt og syltet til den helt store guldmedalje, for kortet er spækket med klassikere og alt er hjemmelavet. Her finder man hverken frituregryde eller mikrobølgeovn. I hønsesalaten er der friskkogte unghaner fra Bornholm, leverpostejen er hjemmehakket, rejerne er håndpillede og rødbederne er henkogt efter alle kunstens regler. Og de første gæster har været glade.

"Der har været flere vegetarer hernede som plejede at gå på Den Grønne Kælder, og de bliver positivt overraskede over sådan et lunt hjemmebagt rugbrød med sprød skorpe. Det smager altså ikke så ringe endda..."

Pilekælderen er åben mandag-lørdag fra kl. 11.30-17 - køkkenet lukker kl. 16.