Når weekenden nærmer sig og lysten til en skøn aften med takeaway melder sig, er der en glimrende måde at gøre det hele endnu bedre på. Hvad med at tilføje en flaske lækker rødvin til dit takeaway-måltid? I hele landet findes der et væld af takeaway-muligheder, der kan matches med den perfekte rødvin. Læs med, og bliv guidet gennem nogle spændende kombinationer.

Sponsoreret af Phillipsonwine.com

Pizza og Barbera

Når det kommer til at kombinere takeaway med rødvin, er pizza og Barbera en uovertruffen duo. Denne italienske druesort er kendt for sin frugtige karakter og lette syrlighed, der passer perfekt til pizzaens toppings og sprøde skorpe. Barberaens smagsnoter, aroma og milde tanniner går hånd i hånd med alt fra en klassisk margherita til en fyldig pepperoni-pizza.

Burger og Pinot Noir

Hvis du tager en saftig burger med hjem fra din foretrukne burgerrestaurant, bør du overveje at parre den med en delikat Pinot Noir. Denne rødvinsdrue har en blid karakter og noter af røde bær, der komplementerer burgerens saftige kød. Prøv for eksempel et glas til en cheeseburger med bacon.

Pasta og Cabernet Sauvignon

Når du bestiller en kraftig pastaret som takeaway, kan du med fordel overveje at lade en fyldig Cabernet Sauvignon ledsage den. Denne rødvinsdruesort har en dyb smag og faste tanniner, der passer perfekt til pasta med cremede og rige saucer. Prøv at sammensætte Cabernet Sauvignon med spaghetti bolognese eller chicken alfredo for en smagsoplevelse, der forvandler din pasta til et sandt mesterværk.

Asiatisk mad og Zinfandel

Står menuen på asiatisk takeaway, kan en Zinfandel være det rette valg af rødvin. Zinfandel-vinens kraftige karakter og krydrede noter harmonerer nemlig perfekt med asiatiske retters komplekse smag. Kombinationen vil forstærke smagsoplevelsen af blandt andet krydret kung pao chicken, forårsruller med sur-sød sovs eller saftig pekingand.

Nyd en international rødvinsrejse i dit eget hjem

Kombinationen af takeaway og en velvalgt flaske rødvin kan forvandle en almindelig aften derhjemme til en kulinarisk oplevelse, der trækker tråde til forskellige verdenshjørner. Du vil uden tvivl blive fortryllet af de mange smagsnuancer, der kan finde vej til dit spisebord.

Uanset om du er til klassiske pizzaer, saftige burgere, cremede pastaretter eller eksotisk asiatisk mad, kan den rigtige rødvin forbedre smagsoplevelsen betydeligt. Lad dig inspirere af forskellige rødvine fra hele kloden, og lad dem ledsage din yndlings-takeaway på den perfekte måde. Fra franske Bordeaux-vine til amerikanske dråber fra Californien – der er en hel verden af smag, der venter på dig.