Under corona har flere spisesteder været pressede af nedlukningen, og på Østerbro har det ikke været anderledes - her har mange lokale restauranter kæmpet for at holde sig oven vande.

Derfor føles det som en stor sejr for restauratør og ejer af L’imperatore, Armando Di Raffaele, at han efter et par hårde måneder endelig har kunnet slå dørene op til et nyt spisested på Østerbro. På hjørnet lige over for hans italienske perle, L’imperatore, kan han nu byde Østerbros kaffe- og vinglade beboere indenfor på Oluf’s Taverna - en moderne spisebar med varm middelhavsstemning.

”Det har været en stor drøm for mig at give Østerbro det sted, jeg længe har syntes kvarteret har manglet. Oluf’s Taverna bliver en kombineret kaffe- vin- og spisebar, hvor der er hjertevarm stemning og fokus på kvalitet hele vejen igennem,” siger Armando, der sammen med sin danske kone Denise har drevet L’imperatore siden 2016, til stor glæde for madglade østerbroere.

Selvom Oluf’s Taverna ikke kan løbe fra sin sicilianske herkomst, kommer det nye spisested til at hente inspiration til menu- og vinkort fra både Danmark, Italien og middelhavslandene. Til morgenmad vil man for eksempel kunne få en klassisk ostemad på surdejsbrød fra Andersen & Maillard og en ”uova al forno” - en spicy æggeret med tomat, mens man på aftenkortet kan finde italienske specialiteter som arrancini og burrata sammen med et udvalg af små gourmetpizzaer. Vinene kommer også til at være i fokus hos Oluf’s Taverna, der vil tilbyde et udvalg vine fra hele verden.

”Oluf’s taverna er ikke 100 procent italiensk eller 100 procent dansk. Det vigtigste for mig har været at skabe et sted, der serverer virkelig god mad, laver Østerbros bedste kaffe og har nogle lækre vine på kortet. Så går jeg ikke så meget op i, om vinen er fra Ligurien eller Rioja,” fortæller Armando, der var vært for den enorme åbningsfest i lørdags, hvor teamet fra Oluf’s Taverna langede gratis Aperol Spritz over disken hele aftenen.

”Det var en fantastisk aften, og jeg er så overvældet over, hvor mange der kom forbi for at se vores sted i lørdags. Der var sindssyg god stemning, som håber jeg at vi kan beholde, når hverdagen kommer i gang på Oluf’s Taverna,”

Oluf’s Taverna fejrer åbningen hele denne uge, hvor der vil være spændende tilbud og aktiviteter på stedet