"GastroGrillbar" kalder de selv konceptet - men hvad er nu det for en?

"Det er en lidt finere udgave af en grillbar. Man kan få rustikke retter som fish'n'chips og moules frites, men hjemmelavet fra bunden af ordentlige råvarer. Det behøver ikke at være dyrt for at være i orden - en kartoffel koster fx ikke alverden, og en sejfilet er ikke ret dyr, og fordi vi oftest vælger billige råvarer, kan vi holde priserne lave," fortæller Nicolaj Agostinetti, som sammen med Olivier Miens står bag OliNico.


Man skal gøre det mens man gider
Men selvom råvarerne er billige, skal de alligevel være i orden. Hver uge får restauranten leveret specialiteter fra fødevaremarkedet i Paris, og lokale avlere og bønder er leverandører af det meste af det, der ender på tallerkenerne.

Olivier og Nicolaj kender hinanden fra den ligeledes SU-venlige restaurant Sct. Oluf, som er nabo til Olinico, som Olivier ejer, og hvor Nicolaj har arbejdet i 7 år. Om baggrunden for, hvorfor de har valgt at åbne Olinico fortæller Nicolaj Agostinetti:

"Vi syntes, der manglede et billigt sted, hvor studerende havde råd til at komme, men hvor kvaliteten var i orden, og maden blev lavet af ordentlige råvarer. Efter 7 år på Sct. Oluf havde jeg lyst til at prøve at lave mit eget, mens jeg stadig er ung, for man skal gøre det, mens man gider bruge kræfterne på det."

Der vil være mulighed for at spise på OliNico, eller for tage maden med hjem. Uanset hvad man vælger, er priserne helt i bund - omkring 60 kr. for en hovedret og 25 kr. for en salat. Ost, vin og delikatesser sælges desuden ud af huset.

OliNico slog dørene op den 11. oktober og er fremover åben hver dag fra frokosttid til kl. 22 - i weekenderne til kl. 02.