Spisestedet Mela værner om den gammeldags og originale italienske madkunst. Med respekt for råvarerne vægtes traditionerne i det italienske køkken højt. Autenticiteten kommer med holdet af italienske kokke med ægte spaghettiarme. Tilsammen repræsenterer de mere end 100 års solid madhåndværkserfaring.

Teamet består af firkløveren Luigi, Mao, Lorenzo og Stellio fra henholdsvis Napoli, Venedig, Sicilien, og Bologna. Køkkenchefen kommer oprindelig fra Frankrig, men har sin gastronomiske erfaring fra Bologna, Italien, hvorfor man kan forvente en madoplevelse af ægte klassiske italienske retter.

Om holdet fortæller køkkenchef og medejer Stellio: “vi har kendt hinanden i mere end 20 år. Vi ved hvordan vi hver især arbejder, og forstår hinanden. Ikke kun fordi vi taler italiensk, men fordi vi har den samme forståelse for kvalitet.”

Spisestedet er placeret ud mod den centrale grønne park på Grønttorvet i Valby. Her er der højt til loftet og plads til hele familien - som i et ægte italiensk trattoria. Stemningen er afslappet og uformel. I Melas udeservering er der ro og fred for motoriserede køretøjer, hvor du kan nyde et glas italiensk og en cicchetti (italiensk tapas), mens børnene leger trygt i områdets skønne omgivelser.

“Ideen med vores spisested handler om tradition og enkelthed. Vi ønsker at servere de mest populære retter fra Italien. Vi genbesøger derfor de gamle og klassiske italienske retter.” forklarer Stellio. Fra april måned vil restauranten også kunne tilbyde take away. På den måde imødekommer Mela også de mange børnefamilier, som bor i området.

Navnet Mela betyder æble; da vi ligger på hjørnet mellem Paradisæblevej og Kongeæblevej, lige ovenfor Børnehuset Æblekassen.