I caféen i Køllesgaard, lige ved siden af fitnesscentret Ör & Sund i Humlebæk, åbner i dag, torsdag den 14. oktober, en ny raw food café. Navnet bliver Raw North.

Bag det nye sted står Thomas Nielsen og Heidi Kvist, og som konsulent har de hyret raw food kokken Martyn Brooke, som også er manden bag 42 Raws nye menu.

Menuen kommer til at byde på retter som raw lasagne, pasta, pizza, salater og vietnamesiske retter, og man kan desuden få smoothies, juice, kager og kiks - alt lavet af vegetabilske råvarer og intet varmet op til mere end 42 grader.

Om der også kommer et par tilberedte take away retter på kortet er han ikke helt afvisende overfor, men som udgangspunktet er konceptet raw.

Og hvad skal nu det gøre godt for?

Kan helbrede dødelig sygdom
"Jeg har så mange eksempler på mennesker, der har fået et meget bedre liv at spise raw food,  at jeg næsten ikke ved, hvor jeg skal begynde. Men jeg kan jo starte med mig selv; tidligere var jeg overvægtig og havde nogle alvorlige maveproblemer, som jeg blev fuldstændig kureret for, da jeg for nogle år siden i Thailand var på en 4-ugers raw food kur. Da jeg kom tilbage, begyndte jeg at spise almindeligt, tog på og fik maveproblemerne tilbage."

Han fortæller om en leverpatient, der af lægerne var erklæret uhelbredeligt syg, men som ved hjælp af raw food blev kureret, om flere eksempler på at kræft kan kureres med raw food, og han fortæller også om, hvordan han selv kun har brug for fire timers søvn om natten, blandt andet fordi han ikke går i seng med maven fuld af kød.

På det nye sted vil man, ud over at købe raw food til at tage med hjem eller spise i caféen, også kunne deltage i forskellige arrangementer, fx foredrag, workshops og raw food kokkeskoler.