Det er ikke hver dag, at man lige har lyst til at lave lækkert hjemmelavet aftensmad, men det er heller ikke ideelt at skulle spise fastfood alt for ofte. Der er dog måder at få mad i hverdagen til at fungere lidt nemmere. Læs her, hvordan du kan lave hjemmelavet mad hver aften uden at skule bruge meget tid eller mange penge. Find også, gode eksempler på nemme retter til hverdagen, som ikke, mange kender til.

Måltidskasser

Måltidskasser er en meget god løsning, som ikke, mange tænker på. Det rigtig gode ved, det er, at du ikke behøver tænke på at skulle købe ind eller planlægge et måltid. Det er ofte også utrolig billigt. Man kan bestille til flere dage af gangen for ikke mere end et par hundrede kroner.

Det er også muligt at få et abonnement, og på den måde sparer endnu flere penge, og man behøver ikke lave nær så meget arbejde, når man skal lave mad.

Aartiderne er en hjemmeside, hvor man kan bestille måltidskasser. De tilbyder flere forskellige slags kasser som for eksempel vegetarkassen, glutenfri vegetarkasse eller 10 minutters kassen. Du kan derfor sagtens bruge disse muligheder, selv hvis du har specielle spisevaner som glutenallergi, eller at du er vegetar.

Du behøver heller ikke prioriterer lang madlavningstid, da de tilbyder 10 og 20 minutters kasser, disse kasser findes også i vegetar udgaver. Der er også mulighed for måltidskasser specificeret til dig, der prøver at tabe dig, så måltiderne i de kasser ikke har mange kalorier.

Prioriter, nemme og hurtige, retter

Der er ingen grund til at være Gordon Ramsey hver aften, du kan sagtens lave lækker mad på kort tid. Du kan sagtens bruge lang tid i køkkenet i weekenden, men i hverdagen kan du bare tage det roligt. Du kan holde dig til det, du kender dom, du ved ikke tager dig lang tid.

Du kan dog også prøve nye ting, bare fordi det skal være hurtigt, betyder det ikke, at du ikke kan prøve noget nyt. Hvis du googler nem aftensmad, finder du, utrolig mange nye og spænende retter, som man sagtens kan lave på kort tid.

Lav mad til flere dage

Du kan altid, sparer dig selv tid ved at lave mad til to dage i træk, og det tilføjer for det meste ikke så lang tid, selvom du skal lave dobbeltportion. Hvis du vil undgå helt at lave mad i hverdagen, kan du lave to eller flere retter om søndagen og fryse ned.

Hvis du laver store nok portioner, kan det holde hele ugen igennem. Pastaretter passer godt til denne metode. Undgå helst at gøre dette med kød som bøffer eller koteletter, da det kan påvirke sejheden af kødet.

Eksempler på nem aftensmad

Thai kylling nudelret. Denne ret indeholder ikke mange ingredienser, du skal kun bruge Karolines køkkens krydret thai suppe ½ liter, 250 gram kylling, 150 gram æg nudler 1 tsk. Groft salt, en rød peberfrugt, 4 forårsløg, et æble, 2 spsk. Sød chilisauce, en dl vand og 3 spsk. Cashewnødder.

Retten er utrolig nem at lave. Du skærer grøntsager, kylling og frugt ud i spiselige bidder, og steger kyllingen. Du blødgør nudlerne ved at hælde kogende ven udover dem og lader dem stå et par minutter. Derefter bringes suppen i kog, og alle ingredienser undtagen frugt, grøntsager og sød chilisauce tilsættes. Suppen koges i ca. 4 minutter, og derefter tilsættes resten af ingredienserne, Grofthakkede Cashewnødder drysses udover retten til sidst.

Pizza med blomkålscreme. Denne ret indeholder 350 gram blomkål, 150 gram ricotta eller hytteost, 2 fed hvidløg, 3 spsk. Mælk eller vand 5 spsk. Olivenolie, salt og peber 4 stk. fladbrød eller tortilla pandekager, 20 stk. sorte oliven, 12 stk. Cherrytomater 100 gram krydret pøle i skiver 1 bundt basilikum.

Det første, du gør, er at tænde ovnen på 205 grader varmluft. Blomkålscremen laves ved at koge blomkålen i 5 minutter, til den er helt mør, derefter blender du den med ricotta, mælk og 2 spsk. Olivenolie. Du fordeler cremen på fladbrødet, tilføjer resten af fyldet og drypper 2 spsk. Olie over og bager dem i cirka 7 minutter. Drys mes basilikum, og server straks.

Disse to retter er både hurtige at lave og er ikke en af de retter, som alle kender til. De er desuden også rigtig sunde. Det er interessante, retter, som ikke mange tænker på lige med det samme, når man snakker om hurtig mad. Det er en smagsoplevelse at eksperimentere med nem med såvel som svær mad. De beviser også, at de ikke kræver meget arbejde for at lave noget interessant i hverdagen.