Tivoli og Mikkeller Færgekroen åbner den 22. marts.

En klassisk dansk kro-oplevelse med et moderne twist. Det er ambitionerne, når Mikkeller overtager driften af Færgekroen i Tivoli. Bryggeriet overtog kroen ved årsskiftet og arbejder nu med at udvikle både menu og øl dedikeret til den ikoniske Tivoli-lokation, som også bliver nyindrettet, så Mikkeller Færgekroen kan stå klar til at byde Tivolis gæster indenfor, når forlystelseshaven slår dørene op til sæsonen 2024.

Mikkeller puster nyt liv i ikonisk Tivoli-kro_1

Den klassiske krooplevelse

Planen er at videreføre kroens traditioner og klassiske krostemning samtidig med, at man skruer godt op for kvaliteten og ambitionerne på tallerkenerne og i glassene. Der vil således stadig være klassikere som schnitzel, pariserbøf, rødspættefilet og stjerneskud at finde på menukortet, men råvarerne vil så vidt muligt være økologiske og altid af højeste kvalitet, ligesom alting bliver lavet fra bunden. Menukortet vil også byde på en række vegetariske retter både til frokost og aften. Indretningen holder den gamle kros stolte traditioner i hævd, og gæsterne vil således fortsat kunne sidde godt og hyggeligt blandt platter, høje paneler, gevirer og store ølkrus. Målet er at skabe en klassisk, hyggelig og intim krooplevelse med et moderne tilsnit, hvor både mad og drikke er i absolut topklasse. Men det bliver også et afslappet sted, hvor man kan slå sig ned med en kold fadøl inden Fredagsrock.

Mikkeller puster nyt liv i ikonisk Tivoli-kro_2

Værd at rejse efter

Og når det nu er Mikkeller, der står bag, vil der naturligvis også være rigeligt med Mikkellers verdensberømte øl på kortet. Mikkeller Færgekroen er – udover en kro – også et lille bryggeri. Derfor vil Mikkeller brygge en ny øl, som kun brygges og kan fås på Mikkeller Færgekroen. Desuden brygges særlige sæson-øl, som skifter efter årstiderne, foruden det faste sortiment på cirka 20 haner. Der er også planer om at invitere gæstebryggere til fra hele verden for at skabe unikke øl til kroen. Mad og øl skal være noget, både danske og udenlandske turister rejser efter at opleve.

Mikkel Borg Bjergsø, som er manden bag Mikkeller siger om ambitionerne på Færgekroen

“Det har længe været en drøm for os at kunne åbne en restaurant i Tivoli. Så da vi fik chancen for at overtage en så ikonisk beværtning som Færgekroen, var vi ikke i tvivl. Målet er, at Færgekroen med Mikkeller ved roret bliver en af landets bedste kroer – med eget mikrobryggeri, autentisk kromad og en afslappet atmosfære, hvor både unge, gamle, stamgæster og turister får en god oplevelse.”

Mikkel Ustrup, som er high end director i Tivoli, siger om den nye lejer i Færgekroen

”Vi er meget glade for samarbejdet, som uden tvivl kan være med til at hæve det gastronomiske niveau i Tivoli. Vores mål er, at maden og drikkevarerne skal være forlystelser i sig selv, og noget man tager i Tivoli for at opleve på linje med forlystelser og koncerter, og her passer Mikkellers brand perfekt ind. Mikkeller borger for høj kvalitet og nytænkning, og har et godt navn verden over. Samarbejdet med Mikkeller giver gastronomien i Tivoli en ny dimension, som vi håber vil blive taget godt imod af vores gæster og samtidig være med til at tiltrække en ny generation og nye gæster. Vi håber, at Mikkeller Færgekroen vil blive et populært tilholdssted for såvel familier og koncertgæster som gastronørder og ølentusiaster i alle aldre.”

Mikkeller puster nyt liv i ikonisk Tivoli-kro_3

Om Færgekroen

Da Tivoli åbnede sine porte d. 4. maj i solskinsvejr i 1934, stod en gammel idyllisk fiskerby opført langs Tivoli-Søens bred. Gamle gule og hvide bindingsværkshuse, med mure hvor kalken skallede af og med røde tegltag som glimtede i solen, udgjorde Tivolis nye Fiskerleje. Tivoli-Søens nye maritime område blev anset for en særdeles vellykket attrap-by. Midt i Fiskerlejet lå Færgekroen. Færgekroen var opført som en gammel kro med bjælkeloft og brune paneler, en tilrøget kamin og tjenere i ternede kjoler, som løb rundt med øl-krus, pølser og sennep. Bygningen skulle altså kun stå en enkelt sæson, men Færgekroen var en øjeblikkelig succes og kan i år fejre 90 års fødselsdag.

I 1934 kunne sultne børn og voksne spise Færge-labskovs, som var en favorit blandt gæsterne, men også Rejer a la Gerhard (1 kr.), en kold svinekotelet (0,75 kr.) og Ungarsk gullasch. Færgekroen blev efter mange års virke i Tivoli totalrenoveret i 2021, hvor en helt nybygget kro blev hejst ind i Haven.

Om Mikkeller

Mikkeller er historien om en ung, ølglad matematik-og fysiklærer, som i 2003 begyndte at eksperimentere med humle, malt og gær i et lille køkken på Vesterbro i København. I dag eksporterer Mikkel Bjergsø og Mikkeller øl til 40 lande verden over og driver lige så mange barer, restauranter og ølbutikker. Med sin opfindsomme og konstante udvikling er Mikkeller et bryggeri, der har opnået bred international anerkendelse for både innovation og kvalitet. Udover øllet er kreative samarbejder et nøgleelement i Mikkellers brand. Mikkeller samarbejder med alt fra verdensberømte Michelin-restauranter og andre fantastiske bryggerier til designere, vinproducenter, underholdningsmastodonter, kunstnere og rockstjerner. 


LÆS FLERE ARTIKLER OG GUIDES PÅ SPISELIV