Fynsk og fransk
Den klassisk franske og meget kvalitetsfokuserede stil, som de to er kendt for fra Falsled Kro, lægger de nemlig ikke på hylden, men prisniveauet har til gengæld fået et nøk nedad.

"Vi fører den madstil videre, som vi har arbejdet med på Falsled Kro, men priserne bliver billigere, fordi vi gerne vil have et bredere publikum og at flere har råd til at komme her. Det bliver lidt mere basic end på kroen, men det er svært, for jeg har min baggrund i det franske køkken og har arbejdet på toprestauranter i Frankrig i flere år,"
fortæller Patrick Lieffroy.

Folk skal have det, de vil have
Til gengæld bliver der sparet på de kreative armbevægelser i køkkenet, som har fokus på god gammeldags fransk højgastronomi som fynboerne godt kan lide det.

"Man skal ikke forvente noget nymoderne med skum og gelé ud over det hele, men god stil, som vores gæster vil forstå. Det er ikke vores mission at være med på det allernyeste, men at give folk det de vil have. Og der er publikum trods alt et andet her, end i fx København, hvor man som kok bliver nødt til at være med på det allernyeste og følge trenden. Der er vi lidt mere frie til at gøre, som vi vil."

Fynske råvarer - med måde
Råvarerne bliver først og fremmest fynske, men uden at det bliver dogmatisk, for som Pattrick Lieffroy siger:

"Vi går hellere på kompromis med oprindelsen end med kvaliteten."


Hver anden uge vil der blive sammensat en 5-retters menu, hvorfra man kan vælge 3 retter til 380 kr., eventuelt med tilkøb af en eller to af menuens andre retter.

"Vi har valgt at have et begrænset udvalg for at holde omkostningerne nede, hvilket man også kommer til at kunne se på personalesiden. Vi har fundet nogle rigtig dygtige folk, men man skal ikke forvente, at der står 10 tjenere rundt om hvert bord."

"Man skal ikke forvente noget nymoderne med skum og gelé ud over det hele, men god stil, som vores gæster vil forstå. Det er ikke vores mission at være med på det allernyeste, men at give folk det de vil have. Og der er publikum trods alt et andet her, end i fx København, hvor man som kok bliver nødt til at være med på det allernyeste og følge trenden. Der er vi lidt mere frie til at gøre, som vi vil."

Gamle detaljer og åbent køkken
Restauranten har Patrick Lieffroy selv indrettet i samarbejde med en arkitekt, og udover en omhyggelig restaurering med respekt for den historiske restaurants gamle detaljer, er rummet indrettet med en rund disk i den ene ende, så tjenerne ikke behøver gå så mange skridt, og gæsterne kan følge med i kokkenes arbejde i det åbne køkken.

Åbningen af Hesselhuset er for Patrick Lieffroy realiseringen af en drøm, selvom han engang havde en idé om, at han skulle blive på Falsled Kro længere end de 12 år, han nåede at være der.

"Men sådan blev det ikke, og nu har jeg fundet et dejligt sted i smukke omgivelser, og der er en enorm opbakning fra lokalområdet, så jeg glæder mig til at komme i gang."


Åbner i næste uge
Restauranten åbner fredag den 10. september, og vil fremover have åben tirsdag til lørdag fra kl. 18. Der kan allerede nu reserveres bord - se mere på hjemmesiden, hvor den første menu også vil komme op at ligge, når den er klar.