Mangler du stadig at købe alle julegaverne (selvfølgelig gør du det – medmindre du er gået i stik modsat retning af denne redaktion og udvist abnormt (og irriterende) overskud og planlægning), kan du nu på lørdag sætte kryds ud for et par familiemedlemmer.
For en af de nemmeste gaver at give må da være spiselige gaver, som er det Kød & Co på Værnedamsvej, der er gået i ledtog med en ny sammenslutning af lokale producenter, fylder slagterbutikken op med i hele december måned. Hvad med en hel kurv forskellige nordiske friskkværnede kornsorter til moster, der er bageentutiast? En tæt og saftig fasansalami til onkel eller økologisk dram lavet på danske fejøæbler til farmand?

Nicheproducenter på hylderne

360° Nord er et nyt projekt, der kobler de mindre producenter sammen med specialbutikkerne.
David Koch Mouritzen, en af ildsjælene bag projektet, forklarer:

"For mange små producenter er det svært at komme videre fra stalddørssalget. Supermarkederne er svære at komme ind hos. Desuden er kæderne i virkeligheden sjældent en god idé, for den lille producent bliver presset så meget på pris, leveringsbetingelser og meget andet, at det ikke længere kan lade sig gøre for ham at leve af det, han brænder for. Og så får vi jo aldrig for alvor gang i de gode, lokale producenter."

Lokal mad under træet
På lørdag 11. december mellem 10 og 14 lægger Kød & Co. hus til et arrangement, hvor du kan smage og juleindkøbe mange af produkterne fra 360° Nord. Prøv Dild Akvavit fra Esrum Sø Mikrodestilleri, rabarbersaft fra Frigaard, vildtsalamier fra Klosterheden i Vestjylland, økologisk cider fra Fejø, spelt, friskbagt brød på mel og gryn fra Økomølleriet Kragegården, saft, marmelade og meget andet. Desuden kan du møde nogle af producenterne fra den nordiske niche-sammenslutning, da de sjældent er mere end to skridt fra deres produkter. Og hvis familien er mere til ”hårde” pakker, kan man jo heldigvis spise det selv i stedet.