Der dufter af fransk cuisine og frisk havluft på Skovriderkroen, når de erfarne restauratører fra Copenhagen Concepts åbner deres helt nye franske bistro La Table. Restauranten fokuserer på fransk bistromad til overordentlig overkommelige priser på en af landets smukkeste adresser. Her kan venner, veninder og hele familien nyde udsigten over Øresund og samles rundt om bordet til et godt og prisvenligt bistromåltid.

“Vores mål er at skabe et stamsted for gæsterne, hvor man altid kan kigge til god mad og god stemning - til en god pris. Skovriderkroen er enestående lokation, og vi vil gerne skabe en masse liv og stemning i en restaurant, hvor der er plads til alle,” fortæller Mikkel Glahn fra Copenhagen Concepts, der er kendt for blandt andet MASH og Bistro Sommelier.

Nu tilføjer de et nyt koncept til familien, og gæsterne kan se frem til retter som rørt tatar til 68 kroner, moules marinières til 79 kroner og en gang steak frites til 158 kroner. Selvom restauranten først åbner den 17. september, er der nok god grund til at booke i god tid, når der åbnes for reservationer den 19. august på latable.dk.

Med på bølgen

La Table lægger sig i slipstrømmen af flere restaurantåbninger i det prisvenlige segment. En trend med rødder tilbage til Frankrig i det 19. århundrede, hvor der opstod mange bistroer, brasserier og bouillons, der havde det til fælles, at de serverede grundsolid mad til overkommelige priser i rare omgivelser.

"Vi ser, at der er en efterspørgsel for steder med god mad uden at sprænge budgettet. Der er en klar tendens, hvor folk efterspørger muligheden for at gå ud og spise til en fornuftig pris uden at gå på kompromis med oplevelsen - det er et ønske, vi gerne vil imødekomme på en landets smukkeste lokationer," siger Mikkel Glahn.

Plads til alle

Et stort trækplaster bliver den store overdækkede terrasse med plads til 100 gæster – komplet med petanque-bane tæt ved. Restauranten er indrettet med inspiration fra flere franske restauranter, og ifølge Mikkel Glahn er hygge og nærvær i hovedsædet.

“Det skal være et sted, hvor gæsterne for en stund kan sænke skuldrene og mødes omkring bordet for at spise, drikke, skåle, snakke og nyde hinandens selskab. Vi har knoklet det meste af sommeren for at få lokalerne i Skovriderkroen til at emme af den klassiske franske bistrostemning. Nu glæder vi os til at byde gæsterne indenfor," siger Mikkel Glahn, der fortæller, at der udover de reserverede borde altid vil være drop-in pladser i baren.

Om La Table

La Table vil være åbent hele dagen fra 11.30 til 22.00 hele ugen.

Vinen serveres i karafler, der starter ved 68 kroner for 25 cl og går op til 190 kroner for 75 cl, mens en Gin&Tonic står i rimelige 48 kroner.

Menuen byder blandt andet på:

• Rørt tatar med salat til 68 kroner

• Moules marinières til 79 kroner

• Steak Frites til 168 kroner

• Seks østers til 159 kroner

• Creme brulee til 56 kroner

Der er også plads til store selskaber, hvor deres “Grand lokale” har plads til 100 private gæster, mens deres Petit Chambre séparée har plads til 14 spisende.