Mumbai er en familieejet indisk restaurant. Den indiske familie har i årtier importeret krydderier til Danmark og solgt det videre til Københavns indiske restauranter. Familiens datter Sania på 10 år, er stor fan af Chili Claus og kunne ikke forstå, hvorfor familiens restaurant ikke havde en rigtig stærk ret til glæde for andre Chili fans.

Så køkkenet måtte i gang med at eksperimentere og har nu Danmarks stærkeste ret på menukortet. Retten hedder Super Hot Phal Lamb Curry og laves originalt med lam. Hos Mumbai kan man også få den med kylling eller som ren vegetar. Retten er oprindeligt kendt fra England, Indien og Bangladesh, hvor man har arbejdet på lave den så stærk som mulig - det mener Mumbai i Valby nu at have klaret, ihvertilfald i Danmark.

Chili er et hidsigt element og når kokkene arbejder med 8 forskellige chilier, hvoraf 6 af dem figurerer blandt de stærkeste i verden, har de gasmasker på. Her taler vi om Carolina Reper, som er verdens stærkeste chili samt Ghost, Trinidad scorpion butch, Trinidad Moruga og Habanero.

Familien kan heller ikke selv komme igennem retten, selvom de er vokset op med kradsbørstige krydderier på hylderne. En ung kvinde fra Punjab i Indien kom forbi restauranten for at vinde diplomet, men måtte give op efter 3 spiseskefulde.

Ingen har endnu spist hele retten, trods det at mange gerne vil vinde diplomet for at have kunnet spise en portion af Danmarks stærkeste ret. Så du kan stadig nå at være den første!