På en københavnsk restaurantscene, hvor konkurrencen er hård, og corona ikke har gjort tingene lettere, skal man ikke undervurdere genkendelsens magt: ”Jeg tror det betyder noget, at folk, der bor her, spadserer forbi vores restaurant, og lige tænker: ’Nå de ligger der endnu’. At vi troligt åbner hver dag, og at man kan genkende personalet og ved, at man altid kan komme herind og få et godt måltid, også hvis det bliver sent”, siger Rokil Hansen, Tights ejer og ’krofatter’, mens han sidder og kigger ud på et Hyskenstræde, der er ved at morgenåbne: Blomsterhandleren ved siden af har sat krukkerne ud, og parfumeforretningen har tændt lyset, så det glimter i flakonerne. Her er Køkkenchefen lige mødt ind, og begynder at rumstere med gryderne, mens duften fra krydderier, som stødes i en morter, begynder at fylde i lokalet.

Især de lokale har fået øjnene op for Tight: ”Her bruger vi hellere 5 kroner for meget, end 5 kroner for lidt.”_4

Surf n turf møder miso-laks og en kronhjort med teriyaki

Efter et par mørke vintermåneder, hvor restaurantgæsterne har kunnet nyde livet som de plejede før corona, er spisestederne mere end klar til at tage imod de forventningsfulde forårsgæster, som giver vintersæsonen en afslutning og troen på, at foråret og sommeren kommer alle til gode og bliver endnu sjovere for restauratører som Rokil Hansen: "Henover de sidste 2 år, hvor københavnerne ikke har kunnet rejse så meget ud for at få sig én på opleveren, har de prioriteret at gå på opdagelse i deres egen by og kvarter. Især lokale er kommet herned for at forkæle dem selv, og den mad, vi serverer her, er gået klokkerent ind: vi har stamgæster, som kommer for at nyde vores surf n-turf på angus striploin og tigerrejer med skaldyrs sauce og kroketter af sød kartofler, vores kalvemørbrad eller spareribsene med kartoffelgratin, BBQ sauce og coleslaw vendt i pistacie vinaigrette. De mere eventyrlystne går lige nu ombord i feks. vores miso-marinerede laks med purløgs-emulsion og mandler, den teriyaki-stegte kronhjort carpaccio med estragon-creme eller vælger den vegetariske vej med auberginetærten flankeret af en svamperagout med cognac og trøffel, pommes dauphinoise, syltede rødløg og glaserede babygulerødder”, siger Rokil.

Især de lokale har fået øjnene op for Tight: ”Her bruger vi hellere 5 kroner for meget, end 5 kroner for lidt.”_6

Gæstfrihed forstærker oplevelsen

Stedet er allerede kendt for sin gode mad til hverdag og fest. Og så kan det hele skylles ned med noget godt i glasset, måske restaurant Tights helt egen specialproducerede pilsner lavet på Svaneke Bryghus. Tight er desuden kendt for yderst rimelige priser på vinen: ”Vi har nogle af de billigste flasker i nærområdet. Vi vil hellere give de spisende en god oplevelse, og sørge for, at de kommer igen, end tjene vildt meget i mark up-pris”, siger Rokil. Han foretrækker at give folk en følelse af, at de får mere end de forventer, også i detaljen. Det er en måde at vise gæstfrihed på, og højner helhedsindtrykket, så folk går endnu gladere hjem, ved blot at give den lidt ekstra: ”Jeg plejer at sige, at jeg hellere bruge 5 kroner ekstra på at få en ret til at ’shine’, end at sparre de få kroner, som I det lange løb måske ville højne profitten. ”

Især de lokale har fået øjnene op for Tight: ”Her bruger vi hellere 5 kroner for meget, end 5 kroner for lidt.”_5

En mangfoldig forsamling

Henover årene har Rokil kunne aflæse små forandringer i det klientel, som kommer her på Restaurant Tight. Mens hans eget team er forblevet stort set det samme, har kokke og tjenere tilpasset sig flows af forskellige typer gæster, som efterspørger særlige ting: ”Singlegrupper med venner eller veninder, der går ud sammen for at have en hyggelig aften, er der kommet flere af. Er de mange i gruppen, får de deres helt eget private dining-lokale inde i restauranten, som ligger et par trin nede, og er rigtig hyggeligt, fordi der samtidigt er kig til selve restauranten. Tørsten efter gode cocktails er også blevet større. Vi har et fint sortiment som vores gæster både kan nyde før, under og efter maden. Og så har vi i tråd med tiden, udover det gode kød, fokus på det vegetariske og de glutenfrie retter. Tingene er lavet fra bunden, vi bruger ikke tunge, opbagte saucer eller kunstige smagsgiver. At fokusere mere på det grønne og i høj grad fravælge mel, får os til at tænke tingene på nye måder. I bund og grund er det vel fordi alle er velkomne på Tight. Selve teamet er også en broget skare, så hvorfor skulle vores gæster heller ikke være det? Her er plads til alle slags mennesker”, slutter Rokil.