Slut med pop-ups
El kombo er I'm a kombo's erklærede sidste pop-up-arrangement, men Lasse siger, de helt klart kommer til at fortsætte med at lave åbne arrangementer. “Vi har simpelthen fået stamgæster, der stiller for store forventninger. Det skal hele tiden blive vildere og vildere, og det er jo ikke, fordi vi ikke gerne vil holde på vores stamgæster, men det skal bare ikke være på den måde.” Og det er da heller ikke svært at sætte sig ind, at når man engang har lavet en pop-up-gourmet-restaurant på Andy's af alle steder, sådan som I'm a kombo gjorde i februar 2010, ja, så kan det godt blive lidt svært at blive ved med at skulle overgå sig selv. Omvendt er der noget, der tyder på, at hvis man kan slippe af sted med at lancere køb af mexicansk take away over nettet – som El kombo reelt set er – som en pop-up-restaurant i cyberspace, så kan man nok slippe af sted med en hel del! Men det er Lasse Askov og hans partner Bo Lindegaard ikke interesseret i. “Hvis vi fortsætter med de her pop-up-arrangementer, så ender det med, at det bliver sådan et fast indlæg på aok hver måned, og og så er det altså blevet for mainstream. Konceptet bliver udvandet på den måde. I virkeligheden laver vi det jo for dem, der ligesom har den nysgerrighed, der gør, at de er istand til opsnappe den slags før alle andre, ikke hr. og fru Danmark, der skal ud og opleve noget andet, og som konsulterer kartoteket på aok. Og det skal ikke forstås på den måde, at alle ikke er velkomne.”

Fra egen space til cyberspace og tilbage igen
Oprindeligt var det planen, at dette sidste arrangement skulle afholdes i egne – og nye – lokaler, men sådan gik det af forskellige årsager ikke, så i stedet blev det cyberspace, og det er også en sjov tanke, at man ligesom kan følge tilblivelsen af sit eget måltid via webcam og bagefter få maden bragt til døren i en særlig El kombo-emballage, der indeholder diverse ekstra features. På spørgsmålet om, hvor I'm a kombo kommer til at holde til sådan fast, svarer Lasse Askov, at det vil han ikke svare på, men han kan godt sige, at det selvfølgelig i den ægte I'm a kombo-ånd bliver lidt 'skævt og baggårdsagtigt'. Desuden var det bestemt ikke tilfældigt, at de valgte at lave det sidste pop-up-arrangement i cyberspace; de håber lidt at have sendt et signal til omverdenen, der siger, Hey, vi mangler et fast sted at være, hvor vi kan installere os med hele vores produktionsapparat, er der nogen, der kender nogen, der kender nogen, som kan hjælpe?

Headquarters, ja tak, michelinstjerner, nej tak
Som nævnt er de planlagte limited edition 250 El kombo-couverter desværre udsolgt, og pop-up-konceptet bliver ikke en føljeton, der fortsætter, men I'm a kombo lever videre i bedste velgående. I'm a kombo er levebrødet, som Lasse formulerer det, og de to komboer fortsætter ufortrødent, nu – eller snart – med eget headquarter. “Det betyder bare, at de private dining-arrangementer, vi laver for private og virksomheder, kommer til at foregå hos os i stedet for hos gæsterne. Så behøver vi ikke flytte hele produktionsapparatet hver gang, og det bliver måske en større oplevelse at komme hos og sidde der midt i køkkenet, mens vi går til den.” En decideret restaurant er der dog overhovedet ikke tale om, fastslår Lasse, der ellers skaffede den eftertragtede stjerne til Kokkeriet i sin tid, og på kommentaren om, at dét altså ikke giver nogen michelinstjerner, svarer han lakonisk, at det er de heller ikke interesseret i, “vi er interesserede i glade gæster”, og på spørgsmålet om, hvorvidt man godt kan leve af at arrangere private dining-arrangementer til private og virksomheder, siger Lasse, at de såmænd lever mindst lige så godt eller bedre end “i gamle dage” (dengang de var såkaldte michelinkokke), men med det store plus, at de er herre i eget hus og ikke står med kokkeelever, der melder sig syge, mandagaftener, hvor der ikke er nogen gæster, eller gæster, der booker bord og ikke dukker op. Dertil kan man tilføje, at de i hvert fald udefra set har fundet en meget anderledes og ret underholdende måde at være kokke på, og vi på Spiseliv glæder os i hvert fald til at følge med i næste afsnit med Lasse & Bo i hovedrollerne.