I semifinalen var der ikke færre end 454 brød og kager tilmeldt, så dommerne landet over har fået deres sag for i udvælgelsen. Tirsdag blev de bedste så bedømt af en jury bestående af fagpersoner og forbrugere, inden danmarksmesteren i hver kategori kunne kåres. Dette skete ved et stort anlagt finalearrangement på Bispetorvet, hvor 5000 tilskuere havde lagt vejen forbi.


Det er svært at vinde

Henrik Jellev Madsen fra Arbejdsgiverforeningen for Konditorer, Bagere & Chokolademagere, som er ansvarlig for konkurrencen, fortæller, at niveauet på brød- og kagefronten herhjemme er steget stødt igennem de år, konkurrencen er blevet afholdt, og at det i år var meget højt:

"Det bliver sværere og sværere at vinde, og der er mange, som laver noget virkelig innovativt. Fx bliver der eksperimenteret med nye sammensætninger eller farver, nogle kombinerer måske en traditionel bund med nye frugter eller creme, så bliver det et helt anderledes produkt, og på brødsiden leges der med forskellige krydderier og nye melsorter. Det er rigtig spændende at følge med i, for der kommer hele tiden noget nyt. "


Og vinderne blev...

I kategorien Specialbrød vandt Peter Jørgensen fra Farumhus Konditori med "Farum Mangekornsbrød". Rugbrødskategorien blev vundet af Martin Larsen fra Sejers Konditori i Sorø med brødet "Sorø Ægir". Årets Frokoststykke/Baguette blev vundet af Daniel Sunzenauer fra Pompei i Ribe med "Sommerstykke". Vinderen i tørkagekategorien blev Stephanie Nielsen fra Harlev Bageri i Harlev J tørkagekategorien med "Lux Brownies". Sidst men ikke mindst blev de to tærtekategorier Bagt Tærte og Desserttærte vundet af det samme konditori, nemlig Gryberg Copenhagen i København, hvor indehaver Rikke Gryberg vandt med "Slotsfruens Rabarbertærte" og Isabella Sivebæk med Reqlissé Cassis. 


Gryberg Copenhagen blandt landets bedste

Henrik Jellev Madsen fortæller, at det ikke er nogen overraskelse, at Gryberg Copenhagen vandt to ud af seks priser, for konditoriet bliver i branchen betragtet som et af de toneangivende og er også de andre år, konkurrencen har været holdt, strøget til tops i flere kategorier:

"Rikke Gryberg prøver noget nyt hvert år og holder tingene simple, uden for mange smagsgivere. Hun hører helt klar til toppen indenfor konditorfaget, har en masse erfaring og gør det godt med både chokolade og kager."

Vinderne fik blandt andet en plakette, som nu kan pynte hjemme i butikken og minde de lokale kunder om, at deres egen bager eller konditor er blandt de bedste i Danmark.