”Intens og fuldstændig sammenhængende moderne cuisine, med tydelige rødder i det klassiske.”

”Imponerende præcision og stor dybde i smagene.”

Det er blot nogle af de rosende ord, som Michelin-guiden sender efter Restaurant Lafleur og køkkenchef Andreas Krolik sammen med to af guidens eftertragtede stjerner, som kommer med prædikatet; ”en omvej værd.”

Den omvej bliver nu en del kortere - for danske gæster i hvert fald. Andreas Krolik og resten af holdet fra Lafleur rykker nemlig ind i Det japanske Tårn i hjertet af København og laver pop-up restaurant i juni måned. Man kan således nøjes med en tur i Tivoli i stedet for at rejse til Frankfurt, for at opleve Lafleurs helt unikke smagsunivers.

Grøntsagskok med 2 Michelin stjerner er gæstekok i Tivoli_1

Banebrydende topgastronomi

For Andreas Kroliks køkken er ikke som så meget andet. Hans restaurant Lafleur er banebrydende inden for grøn og vegansk mad og formår som få andre at kombinere det veganske køkken med et dybt og komplekst smagsunivers. Andreas Kroliks nysgerrighed og insisteren på at forny sin mad har karakteriseret ham gennem hele hans karriere, og han har arbejdet med grøn, bæredygtig og vegansk topgastronomi længe før, det kom på mode i gourmetkredse. Til juni kan Tivolis gæster opleve de unikke og intense smage og smukke, farverige serveringer, som Lafleur er blevet kendt for langt ud over Tysklands grænser. I Tivoli kan man – ligesom på moderrestauranten - vælge mellem to menuer; En der er udelukkende vegansk og en der bl.a. indeholder retter med smukt rosa-stegt kalvekød og jomfruhummer. Lige meget hvilken menu man bestiller, er man garanteret raffineret, moderne, kompleks og frem for alt velsmagende topgastronomi.

Andreas Krolik siger om at besøge Tivoli:

”Tivolis gæster kan se frem til den fulde Lafleur-oplevelse – overraskende, sæsonbetonet og fuld af smag. Vores menu afspejler sæsonen og kombineres med store tyske vine fra vores berømte vinkælder. Menuen er karakteriseret ved de kraftige og aromatiske saucer og smagsindtryk, som er retternes sjæl – frugtige, urteagtige, intense, kraftige. Det er kort sagt den samlede Lafleur-oplevelse og hele holdet, vi har med til Tivoli. Den eneste forskel er, at Frankfurt er skiftet ud med smukke Tivoli.”

Grøntsagskok med 2 Michelin stjerner er gæstekok i Tivoli_2

Mikkel Ustrup som er high end director i Tivoli siger om de tyske gæster:

”Med den næste restaurant i Det japanske Tårn fortsætter vi i et helt andet og utrolig højt gear. Hvor man før kunne få en upoleret spansk smagseksplosion fra restaurant Suculent, byder vi nu på en af verdens bedste grøntsagskokke, som har 2 Michelin-stjerner og 19 points i Gault & Millau. Det er grøntsager, der er sublimeret til et niveau, hvor man ikke tænker på, om det er vegansk eller ej, men blot konstaterer, at det er gastronomi i verdensklasse. Lafleur tilbyder både en ren vegansk menu, men har også en menu der både indeholder smukt kalvekød og jomfruhummer. Det er sublim kogekunst og giver Tivolis gæster et indblik i en særlig gastronomisk kultur - velbekomme!”