Samtalekøkkenet i Meyers Deli har efterhånden levet i et lille års tid, ikke desto mindre er det først nu, hvor Claus har inviteret Joan Ørting på besøg, at det for alvor er gået op for Spiseliv, og det må den vågne læser naturligvis gerne fundere lidt over.

Fuld skrue for retorikken
I skrivende stund afspilles samtalen mellem Claus Meyer og Jørgen Leth på podcast (fra 6. oktober 2010), og det er faktisk temmelig underholdende, bl.a. fordi der er tale om to ret så veltalende herrer, begge ved deres meningers mod. Og lidt til. De taler naturligvis om mad. Og om motion. Og om erotik. Det ene lapper ind over det andet lapper ind over det tredje. De taler om det 'kriminelle' i at være livsnyder, at tilhøre den del af befolkningen, der finder glæde ved at 'dyrke de mere jordiske glæder'. To livsnydere, der må gøre – eller ikke gøre – hvad de kan for at holde formen. Jørgen dyrker ikke motion, men nøjes, på foranledning 'af min gode veninde Bente Klarlund at gå rask gennem byen'. Claus har engang løbet splitterravnehansjørgen rundt på Lolland for at vinde en halv flaske Hansen snaps – eller var det gin – og en pose vingummibamser. (Det skal retfærdigvis siges, at det er et stykke tid siden). Claus undrer sig over, hvorfor 'folk, der har været i sansernes vold, er blevet betragtet som blege onanister med kursen direkte sat mod helvedes ånd', 'vi som dyrker, de mere jordiske glæder, hvorfor bliver vi set ned på?', men Jørgen har ikke noget svar ('det må du ikke spørge mig om, jeg er jo blevet stenet'), han kan kun undre sig med Claus, og det gør de så, sammen, undrer sig, i 45 minutter, mens de skiftes til at fortælle og berette, indpakket i saftig, til tider tenderende svulstig retorik. Meget udansk alt i alt, og ganske underholdende.

En gruppesession om det lykkelige liv
Og nu er turen så kommet til Joan Ørting, sexolog, lifecoach, terapeut og meditationslærer, kendt fra TV ('Kender du typen?' og 'Sexskolen' på TV3 samt 'Jagten på gnisten' på TV2) og som brevkasseredaktør på Ekstra Bladet , og hvis du tvivler på, om der er noget om snakken, når nogen hævder, at mad er sex eller omvendt, ja, så har du nu mulighed for at få det be- eller afkræftet. Det foregår i Meyers Deli på Gl. Kongevej torsdag d. 24. marts, stadig med Claus som vært og interviewer, og den mand er i hvert fald hverken snerpet eller genert, så skal vi gætte på, det kunne gå hen og blive en helt farverig seance på en ellers potentielt se grå hverdagsaften i marts? I hvert fald forudser arrangørerne en 'gruppesession om det lykkelige liv', ledsaget af en godbid fra køkkenet, som serveres kl. 20, og som koster 350 kr. pr. person (ekskl. drikkevarer):

Forret
Rimsaltet torsk med rødbede, kirsebærgastrik, dildfrø og knasende rugbrød
Vores koldrøgede laks med grønne kål- og æbleråkost i mormordressing med peberrod
 
Hovedret
Labskovs af letsaltede grisekæber og kartofler kogt med laurbær, timian og sort peber.
Serveres med vores rugbrød, smør, syltede rødbeder og frisk peberrod.
 
Dessert
Skyr panna cotta med karamel, rå pære, pæreskum og karamelliseret rugbrødsknas

Tidligere gæster i samtalekøkkenet har været bl.a. Pernille Rosendahl, Mikael Berthelsen, Lars Hjortshøj, Dicte m.fl. Du kan hører podcasts her.