Mens det udenfor er koldt og mørkt, indfinder julehyggen sig i de danske hjem med varme tæpper, ild i pejsen og julebag. I den søde juletid kan man til og med den 26. december få krydrede honningkagehjerter og -snitter i Lagkagehusets bagerbutikker, der i år har indgået et samarbejde med det københavnske honningfællesskab Bybi.

Med honning fra Bybi er Lagkagehusets honninghjerter og honningsnitter bagt med 100 % ren og naturlig honning fra bybier i København. Honning fra Bybi dyrkes på små bigårde fordelt ud over københavnske hustage og i haver og parker som Botanisk Have og Fælledparken, hvor frivillige er med til at passe bierne og høste honningen.

“Vi er enormt glade for samarbejdet med Lagkagehuset denne jul. Honninghjertet har en helt særlig betydning for mange danskere og er ofte noget, vi deler med en, vi har kær. Det repræsenterer på mange måder et fællesskab og omtanke for andre, som vi virkelig kan spejle os i. Hos Bybi arbejder vi for en by, hvor alle slags bier, blomster og mennesker kan trives. Vores honning er lavet med omtanke for både mennesker og biers velbefindende, og vi er utroligt glade og stolte af at levere honning til årets hjerter, og håber at kunne inspirere danskerne til nærvær og fællesskab – og at plante blomster til bierne,” siger Oliver Maxwell, stifter af Bybi.

Også hos Lagkagehuset glæder man sig over samarbejdet:

“Vi rakte ud til Bybi, fordi vi mener, de har nogle rigtige gode værdier og budskaber, som vi så en mulighed for at udbrede gennem vores platform. Honninghjertet er en af danskernes julefavoritter og oplagt som gave – og i år sender man altså ikke bare en tanke til modtageren, men forhåbentlig også en tanke til byens flittige bier gennem december,” siger Pernille Martinussen, produktansvarlig i Lagkagehuset.

Honninghjerterne hos Lagkagehuset er overtrukket med enten mørk eller hvid chokolade og pyntet med frysetørrede hindbær og knasende krymmel. For 15 kroner ekstra kan man hos den lokale Lagkagehuset personliggøre sit hjerte med en julehilsen eller navnet på én, man har kær. De krydrede honningsnitter består af en luftig honningkagedej, fløjlsblød smørcreme og æblemarmelade.

December-klassikere og julenyheder på hylderne

Udover honninghjerter og -snitter byder julemåneden hos Lagkagehuset også på andet mundgodt. I montre og på hylder kan man i december få velkendte klassikere som juleboller, julefryd, ambrosiastænger og julesmåkager. Som noget nyt i år er det også muligt at købe et mørkt og smagfuldt julebrød, der med sin dybe smag fra rugmel og malt komplimenterer julemaden.

Mangler man en festlig dessert til årets julearrangementer, er de spiselige juletræer og isbjørne et godt bud. Juletræerne står på en marcipanbund og er fyldt med fløjlsblødt skum, dyppet i hvid chokolade og rullet i knasende grøn ‘kokosgran’. På toppen stråler en chokoladejulestjerne. De søde isbjørne består af Lagkagehusets klassiske romkugle, der i anledning af julen er iklædt en lækker ‘kokospels’.

Flittige bybier er bag årets honningkagehjerte fra Lagkagehuset_1

Om Bybi

Bybi er en socialøkonomisk virksomhed baseret på det historiske Sundholm på Amager. Ideen til Bybi opstod i 2009 hos antropolog Oliver Maxwell, efter han cyklede forbi en bigård på vej hjem fra en julefrokost. Han ringede til biavleren og blev grebet af bierne og deres måde at skabe forbindelser på kryds og tværs af byens blomsterbede og samfund. I dag rummer Bybi 5 medarbejdere, mange frivillige og et netværk af partnere, der passer bierne på bigårde rundt omkring i København og høster og distribuerer honningen. Læs mere om Bybi 

Om Lagkagehuset

Lagkagehuset er et bageri med kærlighed til bedre bagværk. I 1991 åbnede det første bageri på Torvegade ved Christianshavns Torv i København, og 30 år efter har Lagkagehuset flere end 120 butikker og 3.000 kollegaer i Danmark, England og USA. I 2016 åbnede Lagkagehuset for første gang udenfor Danmark i London under navnet ’Ole & Steen’, og i starten af 2019 åbnede det første Lagkagehus i New York ved Union Square på Manhattan.