I mange år har Falkoner Centret tårnet sig op på Frederiksberg og haft en magnetisk, kulturel kraft for bydelen. Det var her – i Falkoner Salen – at store musik- og teaterstjerner gennem årtier underholdte et kræsent publikum. Men efter mange stjernestunder lukkede stedet midlertidigt ned i slutningen af 2016.

Siden er den ikoniske bygning gennemgået en totalrenovering, der må gøre de fleste livsstilsaficionados grønne af misundelse. Nu er der igen lys i det ikoniske Falkoner-tårn. Scandic står der på den københavnske nattehimmel med neonrøde bogstaver. Dykker man fra tårnets spids ned til stueetagen, er det den stilfulde Green Room Restaurant & Bar, der er blomstret op af mulden. Hernede hersker den formidable, franske bistro-tankegang, men med et tydeligt strejf af råvarer fra den nordiske baghave.

For Christopher Nytofte, der er Food & Beverage Manager hos Green Room, har sensommerens åbning været kulminationen på et langt og vildt forløb, hvor hver en detalje er blevet vendt og drejet i hånden. Eksempelvis har de haft 20 sæt bestik inde at vende, før de fandt sig til rette med de gyldne knive, gafler og skeer, der kaster et glansfuldt skær over restaurantens hyggelige, varme atmosfære, der spreder sig gennem hele underetagen af Scandic-hotellet.

”Det har været så speciel en rejse at skabe Green Room. Nu ser vi endelig frugten af det arbejde og alle de timer, der er lagt i at give vores gæster en helt fantastisk oplevelse. Og vi er virkelig stolte af, hvordan det tager sig ud,” fortæller Nytofte, mens han viser rundt i restaurantlokalerne og det tilhørende barområde, der med sine store skydedøre i glas nærmest smelter sammen med det travle byliv på Falkoner Allé.

Et nyt bistro tårn oplyser Frederiksberg_2

Bæredygtighed og velsmag på tallerknen

Grøn omtanke og respekt for miljøet er en af grundpillerne hos Scandic, fortæller Christopher Nytofte. Den bæredygtige tankegang afspejler sig også i menukortet hos Green Room, der i øvrigt er opkaldt efter det grønne rum, som agerede venteværelse for datidens store stjerner, inden de entrerede Falkoner Salens skrå brædder.

”I Scandic har vi den her bæredygtighedstanke, som gennemsyrer alt hvad vi gør. Vi føler for det. Vi skal passe godt på miljøet og vi vil gerne tage vores ansvar,” siger restaurantens Food & Beverage Manager. Og går man kortet igennem, er de fine ord bakket op af handling.

Østersene er fra Limfjorden, rødtungen er fra det danske farvand, Skagensrejerne fra, ja… Skagen og Angus-bøfferne er fra danske Angus-kvæg – og det røde kød går i øvrigt igen i pølserne, som bliver specialproduceret til Green Room og deres ost- og pølsebræt, som ligeledes består af en lokalt produceret brie, der er vasket i den lokale Storm P-øl fra Frederiksberg Bryghus.

De gode råvarer giver ærlig smag

I hovedtræk er menukortet baseret på nogle af de franske bistro-klassikere, som med god grund har eksisteret i evigheder og til stadighed vækker gastronomisk glæde, men hos Scandics nyeste bistro-skud er råvarerne lokale og i høj grad økologiske. Med andre ord er der kastet nyt lys på gamle klassikere.

På tallerkenen fremstår retterne fine, flotte og farverige. Christopher Nytofte fortæller, at han selv har en forkærlighed for det uformelle, franske landkøkken og det skinner også igennem på Green Rooms nordligere breddegrader. ”Man går ikke galt i byen med de her klassiske retter. Det er de gode råvarer, der får lov at træde i karakter.”

Bistro-køkkenet bringer en fuldkommen ærlighed med sig, og det er også ønsket her; at råvarernes saft og kraft giver gæsterne en gastronomisk totaloplevelse, uanset om man kommer for skaldyrsbiksemad eller den fornyede Beef Wellington, der hos Green Room begejstrer med sin lethed og elegance frem for den tungere, klassiske variant af den højtsvungne, kødfulde ret.

Et nyt bistro tårn oplyser Frederiksberg_3

Vinkortet er sammensat af Christopher Nytofte, der har mange års erfaring fra druernes verden. Her har fokus været på europæiske vine; både for at undgå den klimabelastende import fra ’den nye vinverden’ – men ligeledes for at kunne dykke dybere ned i enkelte områder som eksempelvis Bourgogne, og dermed tilbyde mere substans og kompleksitet i stedet for stor, unødig spredning og variation i vinkortet.

På dessertfronten har restauranten hentet en dygtig konditor ind til at lave og anrette fantastiske kager, der både syner og smager af friskhed, elegance og dygtigt håndelag.

Et uformelt sted for alle

Det dansk-franske bistro-makkerskab skal ikke kun lokke gastronomiske madører til Frederiksberg. Green Room Restaurant & Bar er et sted for alle, pointerer Christopher Nytofte.

”Vi er en bistro-restaurant for de mange. Her er højt til loftet. Vi serverer gode vine og god mad i høj kvalitet, men til fornuftige priser. Og så går vi op i fantastisk service – det skal ikke bare være godt, det skal være fantastisk. Vi ønsker at blive et spisested for alle: Folk fra nær og fjern, unge som gamle. For mødregruppen og for dem, der kommer med computeren for at arbejde. Vi skal også være et sted for dem, der har lyst til at slå sig løs i vores nye cocktailbar, hvor vi serverer vildt lækre cocktails. Hos Green Room Restaurant & Bar er vi helt uformelle og uhøjtidelige – men et sted med høj kvalitet i alt, hvad vi gør.”

Holder Green Room dampen oppe, er der ikke tvivl om, at et nyt bistro-fyrtårn har rejst sig og København er oplyst af endnu en gastronomisk oplevelse.