At man er tidligere Era Ora-kok lyder i hvert fald godt! Og det er det også. RetroGusto, den anderledes og funky italienske restaurant, der åbnede på Vesterbrogade midt i december sidste år, og som er i familie med den lige så funky etniske Spicylicious på Istedgade, har her blot en måneds tid efter åbning nemlig gjort en interessant scoring: Indehaver Mario Agrillo har fået fingre i den tidligere Era Ora-michelinkok Michele Moretti og ansat ham som køkkenchef. Imidlertid forbliver priserne herligt menneskelige og overkommelige, så du kan stadig gå ud og slå dig løs i de glade retroindrettede lokaler og spise fire retter fra Tastingmenuen for 300 kr. og seks retter for 440 kr.

Vokset op med lardoen som nabo
Michele Moretti kommer fra Toscana, nærmere betegnet en lillebitte by ved navn Carrara, og det er bl.a. her overdådige IGP-certificerede Lardo di Colonnata kommer fra, så man kan sige, at der en vis sandsynlighed for, at Michele har fået de gode ting ind med ske helt fra barndommen af. Det er selvfølgelig, hans forskellige erfaringer som kok, der har formet ham, men navnlig på Era Ora fik han instrumenterne til at turde kaste sig ud i at realisere nye måder at tænke de klassiske italienske retter på, og det virker naturligvis som inspirationskilde, når han sammen med det øvrige team sammensætter sine menuer på RetroGusto. Michele Morettis køkken er summen af kvalitet, erfaring, dedikering og et helt regulært ønske om at udforske sine gæsters ganer – altsammen til overkommelige priser!

Og kedeligt lyder det bestemt ikke. I skrivende stund lokker Michele Mariotti med herligt klingende lækkerier som fx perlehøne, babyspinat, hasselnødder og granatæble eller rødbederisotto med grønne æbler og pecorino-ostefondue eller oksefilet, sortkål, rodfrugter og rosenkål – og det søde punktum: æblestrudel, sågu!

For at byde den nye køkkenchef velkommen er der lige nu et helt ekstraordinært tilbud, som det simpelthen er svært at sige nej tak til. Se mere her.