”Vi er kommet flyvende fra start, det har været en kæmpe succes,” fortæller Kristian Vangsgaard, der er initiativtager til Agnes Cupcakes. Han fortæller, at der endnu ikke har været nogen stille dage, at de har oplevet kø helt ud på gaden og flere gange har måttet melde udsolgt. Han mener, at de små kagers popularitet skyldes, at de er så enkle, samtidig med at de er indbydende og dekorative – og så er de nemme at spise.

Den lille lyse butik ligger i hyggelige Sværtegade, og har man lyst til at nyde sin cupcake med det samme – måske suppleret med en café latte – kan man sidde ved et af de to lange, smalle borde langs væggen eller vinduet og følge med i gadelivet udenfor. Man kan også få kagerne to go i fine æsker i flere størrelser – den mindste kan rumme en enkelt cupcake.

”Æskerne er tænkt som gaveæsker. Vi har gerne ville skabe et lækkert og indbydende produkt, hvor vi samtidig kan give kunderne en designoplevelse. Vi har brugt halvandet år på at udvikle konceptet og de rigtige kager, som stort set er baseret udelukkende på økologiske ingredienser. Der kommer også snart en glutenfri kage,” fortæller Kristian Vangsgaard.


Appellerer til begge køn

Han forklarer, at man gerne har villet appellere til begge køn og derfor har skabt en meget stilren butik i stedet for at gøre den piget. Det har ifølge Kristian Vangsgaard virket, for kagerne er utroligt populære blandt begge køn.  

Er man ikke er typen, der er god til at tage en hurtig beslutning, kan det være noget af en udfordring at besøge Agnes Cupcakes. Et væld af flotte farver og smagsvarianter gør det til en temmelig kompliceret sag. Cafeen har dog et koncept, der måske kan være en hjælp for den ubeslutsomme kunde. Nogle cupcakes fås på specifikke ugedage. På cafeens ene væg kan man se hvilke dage, man kan få de forskellige varianter. Det er altså ikke hver dag, man vil kunne få sin yndlingscupcake, og har man derfor udset sig en helt bestemt cupcake, skal man nok lige undersøge, om den findes blandt udvalget netop den dag for ikke at blive skuffet.

På butikkens hjemmeside kan man desuden se det store udvalg af kager, og i løbet af oktober vil man kunne købe dem online, og få dem sendt til hele landet. Men hvem ved, om det bliver nødvendigt. Med den succes butikken i Sværtegade har haft siden åbningen den 14. september, er der skabt grobund for flere butikker i den nærmeste fremtid.

”Jeg åbner inden for de næste tre måneder endnu to butikker, og vi har også andre planer i støbeskeen. Mit mål er at have 20 butikker om halvandet år,” siger Kristian Vangsgaard.