2 retter, 150 kr.
Copenhagen Restaurant Week løber fra d. 25. marts til d. 3. april, og det fungerer i al sin enkelhed  sådan her: Via bookatable.com booker man et bord på en af de restauranter, der er med i Copenhagen Restaurant Week, og så får man på den pågældende restaurant serveret en toretters skræddersyet menu til 150 kr. pr. person. Hundredehalvtreds kroner per person – som i: næsten ingenting! Hvordan kan det lade sig gøre?!

Ideen er, at de restauranter, der er med i dealen, får mulighed for at tiltrække nogle gæster, som man ellers ikke havde fået fat i. Ud over de to retter til 150 kr., skal man naturligvis betale for drikkevarer samt andre tilvalg fra menukortet, som man ønsker at gøre, men det er naturligvis kun mere end fair. På den måde skulle restauratøren gerne kunne fylde eventuelle tomme stole ud, og det er altså attraktivt, også selv om det er så billigt, at man bogstaveligt talt får de to retter smidt i nakken.

Det er første gang, København deltager i netop denne event, men konceptet 'Restaurant Week' eksisterer allerede i udlandet, og været afholdt i blandt andet både London, Madrid og New York. Og selv vores svenske naboer har forsøgt sig med konceptet, endda med temmelig stor succes! I Sverige løb eventen første gang af stablen i 2010, og i april 2011 gentages succesen: I 2010 blev de restauranter, der deltog, besøgt af mere end 16.000 gæster.

Det hele foregår online
Det er bookatable.com, der samler trådene for Copenhagen Restaurant Week. Bookatable.com er et online restaurantbookingsite, der for øvrigt opererer i flere lande, og her har man så mulighed for at vælge mellem de tilmeldte restauranter og deres menuer. Har man ikke besøgt restauranten før, kan man se billeder derfra og læse en ganske kort beskrivelse af stedet, så man på den måde har mulighed for at vurdere, om man regner med, det falder i ens smag.

Bliv VIP'er og kom først i rækken
Som en lille ekstra feature bliver det sådan, at hvis du tilmelder dig bookatable.com på facebook eller tilmelder dig nyhedsbrevstjenesten på sitet eller følger bookatable.com på twitter, så får du et forspring, forstået på den måde, at du bliver VIP-kunde, og som VIP-kunde har du fortrinsret til at booke den billige Restaurant Week-menu på din valgte restaurant. Du kan booke bordene fra d. 18. marts 2011, så måske det godt kan betale sig at tilmelde sig på Facebook fx, så man ikke glemmer det imellemtiden.