Holdet satte sidste år kursen mod Budapest i Ungarn, hvor de vandt Bocuse d´Or Europa mesterskab 2022, hvilket i sig selv er en kæmpe præstation, da de kokke som kvalificere sig til at stille op i Bocuse d´Or, allerede har vist et ekstraordinært potentiale indenfor gastronomi. 

Brian og teamet henter gastronomisk guld hjem til Danmark_2

I denne omgang gjaldt til kokkenes største og mest prestigefyldte konkurrence Bocuse d´Or 2023, som blev afholdt i Lyon, Frankrig. Her er der topkokke fra hele verden, som har trænet og trænet deres kokkekunst til yderste detalje, for drømmen om at stå øverst på podiet i Lyon. 

Brian og teamet henter gastronomisk guld hjem til Danmark_3

Danmark´s Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro løb med sejren, sammen med Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel, og de blev hædret på podiet af den gastronomiske verden, som fulgte den store begivenhed. Holdet fik til opgave at kreere en forret, hovedret og dessert med græskar i alle tre retter, dertil skulle et helt hønseæg indgå i hovedretten og menuen være børnevenlig. Brian lod sig inspirere af H.C. Andersen´s eventyr i smag og udseende. Herefter var opgaven at lave en servering med havtaske på fad og op til to vegetabilske garniture, som tilbehør til fisken.

Brian og teamet henter gastronomisk guld hjem til Danmark_4

Danmark blev ikke det eneste skandinaviske land på podiet, for vores kære nabo Norge tog sølvet med hjem. Bronzen gik til Ungarn. Bocuse tildeler flere priser heriblandt Best platter, som gik til Sverige, Best "Feed the kids" til Frankrig og Social commitment prisen gik til Mexico.

Kæmpe tillykke til dem alle og tak for at vise verden hvad gastronomi kan føre til.

LÆS MERE OM BOCUSE D´OR HER