1. Skær æbler, udstenede svesker og kastanjer i grove stykker og brun dem lidt af på en pande i smørret. Krydr det godt med salt og peber

2. Fyld ænderne og sy dem evt. sammen med madlavningssnor. Gnid dem med salt og peber og sæt dem ind i en 180 grader varm ovn på en rist med en bradepande med lidt vand i nedenunder. Efter 5 minutter skrues ovnen ned på 140 grader. Nu skal ænderne stå og hygge sig i 1,5-2 timer. Sørg for at fylde mere vand i bradepanden, hvis det bliver nødvendigt. Der skal være lidt sky, når ænderne er færdige.

3. Når ænderne er færdige tages de ud af ovnen og sættes til at hvile på en rist. Efter 20-30 minutter kan du begynde at skære i dem.

4. Skær nu brystet og lår fra skroget og sæt det til side til senere, sammen med fyldet. Når du parterer anden starter du med låret og skærer det fra skroget der, hvor det føles naturligt og kniven ikke rammer ben. Med brystet starter du ved brystbenet i midten og skærer forsigtigt udad langs med ribbenene til brystet er frit.

5. Skroget og skyen fra bradepanden bruger du til saucen. Hæld bradepandens indhold op i en gennemsigtig beholder og skil fedt og væske fra hinanden ved hjælp af en ske. Gør som du plejer eller følg opskriften på 'Verdens bedste andesauce'.

6. Den parterede and steges sprød i ovnen ved 200 grader. Brysterne skal bare have 10 minutters tid, mens lårene skal have 20-30 minutter ekstra. Skær lårene i to dele og brysterne i skiver.