Kom til after work jazz på Montmartre
Hver onsdag slår Rune Bech, ejer af Jazzhus Montmartre, og hans mixologist Lars Lyndgaard Schmidt dørene op til en hel særlig omgang after work jazz. Det legendariske jazzhus serverer klassiske cocktails fra 1930'erne og -40'erne, mens cool jazz vælter ud af højttalerne – og med cool jazz menes den ægte vare: Ben Webster, NHØP, Alex Riel, for blot at nævne et par stykker af de største gennem tiden fra den danske jazzscene. “Kombinationen af caféens historiske atmosfære med klassiske cocktails fra 30'erne og 40'erne er oplagt,” siger Lars Lyndgaard Schmidt, der allerede glæder sig til at spille nogle af sine absolutte favoritter fra The Jazz Age, suppleret med spændende newcomers.

Fra N.Y. til CPH
Selvfølgelig er inspirationen til konceptet hentet i New York, hvor de klassiske cocktails har fået en kæmpe revival. (Nogen hævder, det er pga. den der TV-serie, der skal foregive at foregå i 1950'erne, og hvor de efter sigende skyller den ene cocktail ned med den næste, men hvad forstand har bønder (altså Spiseliv) på agurkesalat (altså cocktails), såvidt vides solgte Ruby da også ganske gode og ganske mange cocktails inden?!) Anyway. Tilbage til Montmartre. New York er inspirationskilden, ikke TV, og ærlig talt lyder konceptet stærkt inciterende: gode cocktails og fed jazz på en onsdag, den kombi skulle da nok kunne glide ned? Om man så vil give Montmartre-gutterne ret i, at cocktails og jazz er gjort af det samme stof (“nysgerrighed, umiddelbarhed, improvisation og slet og ret livsglæde”, i følge Lars Lyndgaard Schmidt), det skal vi ikke gøre os kloge på, men sålænge den ene smager godt, og den anden lyder godt, er det godt nok for os.

På selve åbningsdagen, som er onsdag d. 16. marts kl. 17.00, er der gratis smagsprøver fra drinkskortet. Og kl. 20 hver onsdag sætter en jazzpersonlighed sig i dj-pulten og finder rytmer sager fra arkiverne.