Den italiensk/amerikanske restaurant Angelini åbner i denne uge i stueetagen i Plaza Hotels ikoniske bygning fra 1914. Restauranten serverer det bedste fra Italien og USA, og det er ikke en tilfældighed, at valget er faldet på netop kombinationen af italienske og amerikanske livretter.

”Med pizza på en 1. plads, og burger på en 3. plads, over mest populære madvarer (Taste Atlas 2021), må de italienske og amerikanske køkkener siges at være blandt de mest eftertragtede,” fortæller Hotel Manager Martin Elkjær, der håber at tiltrække både lokale og kvalitetsbevidste københavnere, der er på vej i byen, men også sultne turister, der færdes i området omkring Tivoli og Rådhuspladsen.

Amerikansk-italiensk restaurant ved Hovedbanegården_1

Vil hæve barren på økologi og håndlavet pasta, men ikke prisen

Angelini har ambitioner om at skille sig ud fra mængden, men stadig ligge i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

”En stor del af vores råvarer er økologiske, og vi laver al vores pasta fra bunden ved hjælp af en traditionel pastamaskine med håndsving, som man kan finde i italienske husholdninger,” fortæller Martin Elkjær og fortsætter, ”det er ikke det mest effektive i verden, men vi håber, at det sammen med vores nøje udvalgte økologiske råvarer, giver vores kunder en fantastisk kulinarisk oplevelse.”

Selvom den høje mængde økologi fører til øgede omkostninger, og den hjemmelavede pasta skaber ekstra arbejde for køkkenpersonalet, skal det ikke smitte af på prisen. ”Vi glæder os over at kunne tilbyde økologi og hjemmelavet pasta til en fornuftig pris, og vi tror på, at vores kunder vil værdsætte det,” fortæller Martin Elkjær og tilføjer, at der altid er vand og brød inkluderet i prisen.

Cocktails fra Library Bar

Cocktails har også fundet vej til menukortet på Angelini, og de laves i samarbejde med københavnerklassikeren Library Bar, som er kendt for sine chesterfieldsofaer, sit klassiske interiør og drinks-håndværk.

”Vi bor i samme hus som en af Købehavns mest ikoniske barer, Library Bar, og det skal vi selvfølgelig udnytte. Vi glæder os over at kunne give vores kunder en god oplevelse, når de nyder en cocktail til maden, udtænkt af Library Bars dygtige bartendere,” fortæller Martin Elkjær stolt.

En hotelrestaurant for alle

Angelini håber at kunne bryde med idéen om den traditionelle hotelrestaurant, der kun servicerer hotellets gæster: ”Vi har en fantastisk placering i midten af byen, og det er det oplagte sted at begynde en god aften,” fortæller Area Manager for Ligula Danmark, Frederik Møller, der glæder sig til at byde både turister og lokale københavnere velkommen på Restaurant Angelini. Udover Restaurant Angelini står Ligula bag en række ikoniske københavnerhoteller, heriblandt Richmond, Mercur og Plaza.