Traditionen tro har medlemmerne fra Nordjyllands Slagtermesterforening kåret årets bedste sylte i Nordjylland. Blandt de ni deltagende håndværksslagtere fra Danske Slagtermestre blev sejren tildelt Rævhede Naturprodukter i Rævhede nær Aabybro.

”Vi er enormt stolte af titlen og glade for, at dommerpanelet er lige så glade for den særlige Rævhede-sylte, som vi er, fortæller Rune Havgaard fra Rævhede Naturprodukter og tilføjer, at han ser frem til at gå en travl syltesæson i møde.

Rævhede Naturprodukter har nemlig oplevet, at interessen for sylte er tiltaget de senere år og efterspørges langt mere end tidligere:

”Sylten har virkelig fået et comeback. Jeg tror, at kunderne har sluppet tanken om alt der hedder fedtforskrækkelse og nu i højere udstrækning går efter den gode smag, som en rigtig traditionel kvalitetssylte har.”

Inden længe kommer den hjemmelavede sylte fra Rævhede Naturprodukter i handlen. Og med den nyudnævnte titel følger der ifølge Rune Havgaard en forventning om en travl julesæson med fuld gang i sylte-kogeriet hos det nordjyske charcuteri.

Årets Sylte i Nordjylland

Konkurrencen fandt sted på smørrebrødsrestauranten Hos Isidor Henius i Aalborg og blev afgjort af et kompetent dommerpanel bestående af komiker, skuespiller og slagter Simon Jul, sidste års vinder slagtermester Flemming Jensen fra Hjørring, fagskolelærer Heinrich Christiansen fra Food College Aalborg samt folketingsmedlem fra Venstre Preben Bang Henriksen.