En japansk mandolin
Et mandolinjern er et uundværligt redskab for enhver professionel kok, og har din hjemmekok ikke allerede et, så er det på tide at få det anskaffet. Mandolinen er effektivt til at snitte frugt og grønt i skiver, stænger og dekorative spiraler. Jernet er godt at have, hvis man skal laver orientalsk inspireret mad, snitte hårde oste og grøntsager som kål og løg og til for eksempel at lave fine oblater af bolsjebeder og andre dekorative rodfrugter.
 
 
 
Modernist Cuisine at Home som app
Er man køkkenentusiast og gadgetfreak, så er der ingen vej udenom Modernist Cuisine, som giver svar på ALT der er værd at vide om moderne køkkenteknik. Gigant-værket i 6 bind er kogt ned til den mere tilgængelige Modernist Cuisine at Home, og den fås nu også som app, komplet med 416 opskrifter, 37 teknik-videoer og 1.683 forklarende fotos, så selv de mest hardcore køkkenteknikker er til at gå til derhjemme.
 
 
 
En sous vide maskine
En sous vide maskine er den ultimative køkkengadget til den maglade m/k. Sous vide er en professionel teknik, der bruges på stort set alle toprestauranter, hvor man tilbereder mad i vakuumposer i et vandbad ved lav temperatur. Det er godt, hvis man vil have oksekød med ensartet farve fra kant til kant eller kylling og svinekød, som er perfekt rosa og saftigt, og teknikken er også god at bruge til de billige og seje udskæringer, som kan gøres super møre og saftige. 
 
 
 
En sifonflaske
Mange ”old school” kokke afskyr skum på tallerkenerne, men i de fleste gourmetkøkkener finder man nu alligevel mindst et par sifonflasker, som netop ofte bruges til det formål. Flaskerne kan bruges til at lave flødeskum som på cafeerne, men den er også rigtig velegnet til at lave pureer af rodfrugter, skumme sovsen op og lave suveræne mousser.
 
 
 
En røgpistol
En røget smag kan tilføre et gourmetagtigt pift til mange retter, og vil man undgå at stå og bakse med røgeovn og grill, så er en røgpistol sagen. Røgpistolen lades med fint røgsmuld og tændes, hvorefter der kommer røg ud af den. For at højne effekten og præciserer røgen anbefales det at købe en røgbowle (priser fra 309 kr.). Når låget bliver løftet og den blide, men samtidige spidse duft af forskellige aromaer fylder rummet, bliver det visuelle forbundet til smagsløgene, hvilket gør madoplevelsen endnu større.