Syltet rødkål

Kategori: Tilbehør

Årstid: Jul

Prøv at lave rødkålen lidt anderledes i år. Erstat det traditionelle rødkål med rød spidskål og du får en meget lettere og hurtigere tilberedt kål til anden. Spidskål er mildere i smagen end rødkål  og ikke så groft i konsistensen, så det kan tilberedes på den halve tid.
 

1. Fjern de yderste blade på kålet. Skær den grove stilk fra og finsnit spidskålet
2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt 1 dl saft. Kom det snittede kål og groftrevne æbler i lidt ad gangen og lad det hele koge ganske småt indtil kålen er mør. Smag til med sukker, lidt eddike, mere saft og måske lidt salt. Ønsker man den mere "julede" smag, kan man tilsætte kanelstænger, stjerneanis og nellike sammen med kålen. Har man lidt andefedt at røre i, kan det sætte prikken over i'et.

TIP: Rødkålen kan med fordel tilberedes en dag eller to i forvejen. Eller man kan lave dobbeltportion og have rødkål til julens mange frokostretter, som har godt af et sur-sødt modspil. Kålen kan holde sig et par uger på køl.

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 25 minutter

Samlet tid: 45 minutter

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Nem

1 rødt spidskål eller rødkål
2 store Belle de Boskoop æbler
40 gram smør
1 dl ribs- eller solbærsaft
Salt
Rørsukker
Eddike
Ribssaft

Kanelstang, stjerneanis og nellike efter smag
Eventuelt andefedt

Opskriften er udarbejdet af Mette Helbæk

 

Opskrift og foto: Mette Helbæk, Din Baghave

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.