Syltet rødkål

Syltet rødkål

Sabina
Spiseliv.dk

Prøv at lave rødkålen lidt anderledes i år. Erstat det traditionelle rødkål med rød spidskål og du får en meget lettere og hurtigere tilberedt kål til anden. Spidskål er mildere i smagen end rødkål  og ikke så groft i konsistensen, så det kan tilberedes på den halve tid.
 

1. Fjern de yderste blade på kålet. Skær den grove stilk fra og finsnit spidskålet
2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt 1 dl saft. Kom det snittede kål og groftrevne æbler i lidt ad gangen og lad det hele koge ganske småt indtil kålen er mør. Smag til med sukker, lidt eddike, mere saft og måske lidt salt. Ønsker man den mere "julede" smag, kan man tilsætte kanelstænger, stjerneanis og nellike sammen med kålen. Har man lidt andefedt at røre i, kan det sætte prikken over i'et.

TIP: Rødkålen kan med fordel tilberedes en dag eller to i forvejen. Eller man kan lave dobbeltportion og have rødkål til julens mange frokostretter, som har godt af et sur-sødt modspil. Kålen kan holde sig et par uger på køl.