array(1) { ["region_id"]=> string(1) "1" }
TILMELD DIG
SPISELIVS NYHEDSMAIL

Pizza: Kadeau special

Kategori: Brød, Frokost, Hovedret

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Denne pizza er et resultat af samarbejdet mellem Danmarks gourmetpizzakonge Gorm Wisweh og kokkedrengene fra den bornholmske gourmetrestaurant Kadeau, som også har en filial i København.

Perløg

  1. Sylt først perløgene, start gerne dagen før
  2. Pil løgene
  3. Blandt ingredienserne til lagen i en gryde i forholdet 1/3 sukker, 1/3 vand, 1/3 eddike, og put laurbær, rosen¬peber (eller sort), og et enkelt fed hvidløg i.
  4. Kog det op og hæld den kogende lage over de pillede perleløg.
  5. Lad trække et par timer, gerne over nat, så er de klar til brug.

Pizza

  1. Rul bunden ud (ca. 25 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.
  2. Pluk mozzarella og fordel jævnt over bunden. Læg parmaskinke på og 6-7 teskefulde rygeostcreme.
  3. Bages på opvarmet bagesten ved 300 grader i fire minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød. Eller så varm, ovnen nu kan blive. Helst på indstillingen oven- og undervarme (varmluft er ok, men giver ikke helt den bedste effekt.)
  4. Rør rygeostcremen sammen ved at piske rygeost og fløde til det bliver som flødeskum. Smag til med salt og peber.
  5. Pynt med syltede perleløgsblade, agurk, rygeostcreme og masser af karse.
  6. Smag til med salt og peber.

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1 time

Samlet tid: 2 døgn

Antal: 1 pizza

Sværhedsgrad: Middel

160 g rugdej

Ca. 1/2 komælksmozzarella
3-4 skiver parmaskinke
Karse
Dansk basilikum
Agurk (skrælles og kernerne fjernes, skæres i små tern eller lign.)

Rygeostcreme
Et par skefulde rygeost uden kommen
Et par skefulde fløde

Syltede perleløg
Perleløg (du behøver ikke mere end et par stykker til pizzaen, men lav gerne en større portion, nu du er i gang. Køb friske perleløg og ikke de frosne, de dur ikke til at blive syltet, og meningen er, at man skal kunne plukke blade af løgene til pizzaen).
Sukker
Vand
Eddike (gerne æble, det giver en meget fin og delikat syre)
Laurbær
Rosenpeber (eller sort)
Et fed hvidløg

Opskriften er udarbejdet af Gorm Wisweh fra Gorm's - Magstræde 16

 

opskriften er fra bogen "Pizza"

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.