Hvis du vil smage på kulinariske specialiteter og nyde den hyggelige atmosfære, så skal du tage en tur til en restaurant i Ribe. I Ribe, Nordens ældste by, beliggende ved vandet på Jyllands vestkyst, kan du opleve enestående gastronomi. Byen byder på en smuk naturskønhed med et stort vadehavsområde og kanaler, der snor sig gennem de brostensbelagte gågader, og med Ribe Domkirke som byens hjerte.

_231

Den Gamle Arrest - Cafe, Hotel og Restaurant i Ribe

Lad dig fængsle bag lås og slå i det gamle arresthus, dog med egen nøgle og som fængselsvagt. Cafeen ligger hyggeligt i den store gårdhave beliggende ved siden af Ribe Domkirke. Cafeen er åben for alle fra kl. 8 til morgenmads, eller Arrestforvalteren brunch fra kl. 10 - 13 og fra kl. 11 hele menukortet, hvor du kan få Betjentens frokost eller De indsattes madpakke. Udover kaffe og cafemad kan du opleve en nat i fængslet. Læs mere om Cafe og Hotel Den Gamle Arrest og book bord her.

_232

Restaurant Vægterkælderen i Ribe

Med en historie, der går tilbage til 1581 efter en brand, fungerer huset stadig som et gæstgiveri med restaurant i Ribe, hvor vægterne tager gæster med på charmerende aftenture. Restauranten, beliggende i kælderen under Hotel Dagmar, tilbyder en hyggelig og rustik oplevelse med en blanding af lækre danske og franske retter, og en "must-try" vægter burger. Gæsterne kan nyde lokale specialiteter og vine i en afslappet atmosfære fyldt med historisk charme og nærvær.

Læs mere om Restaurant Vægterkælderen og book bord her

_233

Restaurant Kolvig

Du vil blive forbløffet over at finde en restaurant i bunden af en gammel cikoriefabrik i Ribe, som tilbyder en fantastisk udsigt til dammen og de gamle bindingsværkshuse. Restaurant Kolvig tilbyder et bredt udvalg af lækre dansk/franske klassikere i en charmerende atmosfære, og serverer nu kaffe af høj kvalitet i stedet for erstatningskaffe. Dette sted er et must-visit for enhver madentusiast, der besøger Ribe.

 Læs mere om Restaurant Kolvig og book bord her

_295

Restaurant i ribe - Restaurant Dagmar

Forkæl dig selv med en tur i Ribe´s elegante stuer fra 1581, som det finere borgerskab, på Hotel og Restaurant Dagmar. Udover a la carte, som er sæsonbaseret, er her 3, 4 og 6 retters menuer med dertilhørende vinmenuer. Nyd en aften i de skønneste omgivelser med lækker mad og vin. Overvej, om I skal tage en hyggelig overnatning i et af de skønne hotelværelser midt på domkirkepladsen i Danmarks ældste hotel.

 Læs mere om Restaurant Dagmar og reserver bordet/værelset

_288

Cafe Quedens Gaard

Cafe Quedens Gaard er det ideelle sted til en familieudflugt med sin terrasse, rummelige og charmerende gårdhave samt hyggelige stuer. Indendørs er cafeen dekoreret med historiske klenodier, og betjeningen er venlig og imødekommende. Udover de smukke omgivelser kan gæsterne nyde en generøs menu, der byder på både klassiske retter og moderne variationer, samt et bredt udvalg af drikkevarer til enhver alder. Cafe Quedens Gaard er et populært spisested for både lokale og turister, som elsker at besøge denne charmerende restaurant.

Læs mere om Quedens Gaard her

Se flere guides og artikler på Spiseliv