Listige hjørner på Restaurant Grønnegade

I et lille, skævt byhus i Grønnegade finder man en af byens absolut mest romantiske restauranter. Serveringsområdet strækker sig over to etager med masser af små, listige hjørner, man kan gemme sig i.   Naboen Tage Andersen er fast leverandør af blomsterpynt til bordene, og på tallerkenerne er lækre retter tilberedt af sæsonens gode, danske råvarer men med forkærlighed for det franske.  

Italiensk mad lavet med kærlighed på Fabio

Der er dømt ægte italiensk romantik på Ristorante Fabio, hvor levende lys, lysekroner, friske blomster og en dæmpet belysning er med til at understrege den romantiske stemning.   Tilmed er maden lavet med ægte kærlighed, nemlig den som Fabio nærer til sit hjemlands bondekøkken og de gode råvarer. Kærligheden til det italienske skinner også igennem på vinkortet, der rummer en mangfoldighed af store navne.  

Kryb ind bag gardinet på The Ricemarket

Hos den thailandske bistro The Ricemarket på Kultorvet kan man bestille en af de ’asiatiske himmelsenge’. Her bliver man bænket på komfortable puder i sin egen lille bås, som på mest romantiske vis kan trækkes for til alle sider, så man sidder helt privat.   Den asiatiske mad er tilmed meget delevenlig og rigtig god til prisen.  

Bløde knæ og fedtede fingre på Viva

’Dine øjne er som et havneindløb ved skumringstid’ kunne være en scorebemærkning på restaurantskibet Viva, som har udsigten over havnen som et af sine væsentlige plusser. Om sommeren kan man sidde oppe på dækket i fri luft, og bådens sagte vippen kan nu få de fleste til at føle sig lidt bløde i knæene.   Læg dertil en af byens skarpeste skaldyrsmenu, som egner sig så glimrende til at blive skyllet ned med Champagne. Og hvad kan da være mere romantisk?  

Strandvejsidyl på Den Gule Cottage

Det lillebitte stråtækte bindingsværkshus, som lægger lokaler til Den Gule Cottage, er den perfekte ramme om en romantisk middag. Her får man både udsigt over Øresund, toplækker mad, forholdsvis små priser og stjernestøv, for Den Gule Cottages søsterrestaurant, Den Røde Cottage, har en stjerne i Michelinguiden.   Indendøre er der småsprossede vinduer og dukkehusstemning af glæde sig over, men det allerbedste er næsten at sidde tæt på terrassen på en lun sommerdag.  

Gennemført gastronomi på AOC

AOC har en stjerne i Michelinguiden, og vil man vide, hvad det er, Michelins inspektører giver deres stjerner for, så skal man prøve at spise her. Mad, vin, betjening, omgivelser… Alt er gennemført til mindste detalje.   Hvis det skal være romantisk, er den hvælvede kælder under Moltkes Palæ det helt rigtige sted at gå, især hvis I begge er til sensorisk gastronomi af den absolut mest gennemførte slags. Her er ikke sparet på noget, heller ikke på vinmenuen, hvis fantastiske vine med stor sikkerhed får din date til at drikke lidt mere, end han/hun burde – men er det så skidt?