Om et par år ligger navne som “rendang”, “laksa” og “gado gado” måske ligeså naturligt på vore læber som “sushi”, “sashimi” og “nigiri”, men for de fleste af os kunne det ligeså vel være byer i Rusland som populære retter, vi snart vil komme til at guffe i os med stort velbehag.

Det er dog heldigvis det sidste, der er tilfældet. Torsdag den 24. maj slår Michael og Tin Pang-Larsen nemlig i samarbejde med Claus Meyer endelig dørene op for deres Peranakan-restaurant, Namnam, og rendang, laksa og gado gado, som er henholdsvis en krydret oksekødsret, en spicy nudelsuppe og en grøntsagsret med peanutsauce, er blandt de lækre, delevenlige sager på menuen.

Peranakan-køkkenet
Peranakan-køkkenet er opstået i Singapore og er en smeltedigel af det bedste fra en række forskellige asiatiske køkkener. Igennem mere end 500 år har køkkenet fusioneret traditionelle kinesiske råvarer og madlavningsteknikker med krydderier og andre ingredienser fra Singapore, Indonesien og Malaysia. Det er typisk ingredienser som kokosmælk, kaffir limeblade, laksablade, galangarod og tamarind, som giver retterne deres karakteristiske smag, og udover de allerede nævnte vil man finde retter fra de singaporeanske gadekøkkener på menuen samt nogle af klassikerne fra Michael og Tin Pang-Larsens tidligere restaurant, Nams Kusine i Dragør, som lukkede i 2005.

Inden da nåede den dog i mange år at begejstre anmeldere og gæster - heriblandt stamgæsten Claus Meyer. Han var så glad for Nams Kusine, at han, da den lukkede, i hemmelighed legede med tanken om sammen med Michael og Tin Pang-Larsen en dag at åbne den igen på en mere central placering i København.

Det er altså nu en realitet, og adressen bliver Klai's tidligere lokaler på Vesterbrogade 39.

"Sådan et ansvar kan man ikke overlade til en mand"

Michael og Tin Pang-Larsen kommer til at stå for hvert deres område af køkkenet, men de har en fælles passion for køkkenerne i Tins hjemland, Singapore.

“Den første gang, jeg smagte min svigermors mad i 1973, var jeg solgt og skiftede branche fra at være shippingmand til at blive kok. Men Peranakan-køkkenet et udelukkende kvindernes køkken - sådan et ansvar kan man ikke overlade til en mand, og vi har derfor altid kaldt det for Nonyakøkkenet, fordi kvinderne i Singapore benævnes “Nonyas”. I den restaurant, vi åbner sammen med Claus Meyer, bliver det min kone, der repræsenterer Nonyakøkkenet. Hun er fuldstændig kompromisløs og laver fabelagtig mad. Jeg har lært nogle underlige - eller delikate om man vil - discipliner fra Singapores gadekøkkener igennem de sidste næsten 40 år, og dem kommer jeg til at stå for på Namnam,” fortæller Michael Pang-Larsen.

Ligesom på Nams Kusine vil man på Namnam aldrig opleve, at køkkenet “forfalder til brug af smagsforstærkere, som jo  næsten er umulige at undgå i både Singapore og på Københavns asiatiske restauranter,” som Michael Pang-Larsen siger.

“Vi vil kompensere for disse særdeles usunde unoder ved at bruge bedre råvarer og mere tålmodighed,” forklarer han.

Namnam åbner den 24. maj på Vesterbrogade 39 i København. Der kan allerede nu bookes bord via hjemmesiden.