Stegt foie gras 'Mac Køster'

Kategori: Forret

Årstid: Efterår

Opskriften har vi fået fra No 1 Aarhusgade, som er kendt for sine nænsomme moderniseringer af franske klassikere i takt med de danske sæsoner.

Det er nemmest at få fat i friske figner sidst på sommeren eller først på efteråret.

1. Rist foccaciabrødet i ovnen

2. Tag foie gras'en direkte fra køleskabet og vend den i lidt mel. Steg den på en tør, brandvarm stegepande. Husk ikke at lægge alle skiver på panden samtidig – så falder stege temperaturen for hurtigt og foie gras´en koger. Hver skive brunes på begge sider og lægges på et stykke fedtsugende papir, imens foccacia brødet hurtigt dyppes i foie gras fedtet som er tilbage på panden

3. På en ny stegepande sauteres de friske figner skåret i kvarte med balsamico´en til de er møre og bløde. Kog balsamicoen ind til den er sød og tyk i konsistensen

4. Anret foie gras-skiven på foccaciabrødet, fold Serranoskinken som en lille blomst, og fordel de balsamicostegte figner rundt om. Dryp med den reducerede balsamico

5. Kom til sidst en skefuld rødvinssauce på hver tallerken og drys med frisk brøndkarse

Se flere opskrifter »

Samlet tid: 30 minutter

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Middel

4 stykker friskbagt foccacia brød

4 skiver rå foie gras

2 spsk mel

4 friske figner

1 dl Balsamico

4 skiver Serranoskinke

Lidt frisk brøndkarse

1 dl. rødvinssauce

Opskriften er udarbejdet af Morten Bech Køster fra No. 1 Aarhusgade & Le Cafe

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.