Rabarberkage med crumble

Kategori: Dessert, Sødt

Årstid: Forår, Sommer

Vi har fået opskriften på rabarberkage med crumble af Anne Moltke fra Anne au Chocolat. Se hele hendes indlæg om rabarberkage med crumble her.

Rabarberfyld

  1. Bland alle ingredienser til fyldet og læg dem i et ildfast fad.
  2. Put sølvpapir på fadet og bag ved 125 grader i ca. 1 time. Rør lidt undervejs.
  3. Si lagen fra rabarberne og reducér den godt.
  4. Bland derefter på ny rabarberne og lagen.


Kagedej

  1. Pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens.
  2. Pisk derefter æggene i ét ad gangen.
  3. Vend til sidst melet i med en dejskraber.


Crumbledej

  1. Bland mel og sukker og smuldr smør i, indtil det ligner parmesan.
  2. Bland til sidst mandler i.


Samling af kagen

  1. Hæld dejen i en kvadratisk kageform (ca.22cm x 22cm) foret med bagepapir.
  2. Fordel derefter rabarberne på dejen og drys til sidst crumble-dejen på.
  3. Bag kagen ved 180 grader i 50-55 minutter.
  4. Serveres lun eller afkølet med flødeskum eller fuldfed creme fraiche.

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1/2 time

Samlet tid: 1,5 time

Antal: 1 kage

Sværhedsgrad: Middel

Til rabarberfyldet

750 g rabarber, skåret i mindre skiver

120 g sukker


1 stang vanille


1 dl vand


Til kagedejen

190 g smør, blødgjort

190 g sukker

3 æg

190 g mel


Til crumble-dejen

75 g mel

75 g sukker

75 smør, koldt

40 g mandler, hakkede

Opskriften er udarbejdet af Anne Moltke

 

Se flere af Annes opskrifter på hendes blog, Anne au Chocolat

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.