Laksetatar med krydderurter

Kategori: Forret, Frokost

Årstid: Sommer, Jul

Denne ret har i mange år været en favorit blandt de frokostspisende forretningsfolk på den eksklusive restaurant Lumskebugten på Esplanaden. Opskriften er udviklet af den tidligere køkkenchef på stedet, Anders Larsen, som nu har sin egen restaurant i Holbæk og er medejer af Hansens Køkken og Bar.

 

1. Fersk og røget laks hakkes fint

2. Skalotteløg, dild, purløg og karse hakkes ligeledes fint og vendes forsigtigt sammen med laksen

3. Tataren smages til med salt, peber og sennep

4. Fløde og creme fraiche piskes tykt og smages til med citronsaft og -skal, salt og peber

 

Servér med plukkede krydderurter, godt brød og en skefuld citronfløde

Se flere opskrifter »

Samlet tid: 20 minutter

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Nem

240 g. fersk laks

120 g. røget laks

1 skalotteløg

40 g. blandet dild, purløg og karse

4 tsk. sennep

 

Citronfløde:

1 dl. fløde

1 spsk. creme fraiche 38%

En smule saft og skal af citron

Salt og peber

 

Krydderurter til pynt

Opskriften er udarbejdet af Anders Larsen fra Hansens Køkken og Bar

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.