array(1) { ["region_id"]=> string(1) "1" }
TILMELD DIG
SPISELIVS NYHEDSMAIL

Grillet hornfisk med sprødt skind

Kategori: Frokost, Hovedret

Årstid: Forår, Sommer

I slutningen af april kommer hornfisken til de danske kyster. Hornfisken begynder sin vandring fra det østlige Atlanterhav og kommer til danske farvande i april og maj måned, hvor den gyder. Den cylinderaflange fisk med de karakteristiske grønne ben er en god og sund spise propfyldt med vitaminer og mineraler, og ikke mindst smager den skønt. Til opskriften kan også bruges tødfisk, multe eller ørred

  • Tænd grillen.
  • Hak persillen groft. Tag lidt fra til at drysse over kartoflerne, og bland resten med fintrevet citronskal.
  • Fyld blandingen i fiskens bug.
  • Krydr med salt og peber.
  • Læg fisken sammen ‘hoved mod hale‘ i en oliesmurt dobbeltrist, og grill den ved direkte varme i 3-6 min. på hver side.
  • Servér med nye kartofler, drysset med hakket persille. Pynt evt. med rødbedespirer.

Se flere opskrifter »

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Middel

4 fileter á 150-200 g
1 bundt bredbladet persille
1 økologisk citron

Opskriften er udarbejdet af Fiskebranchen, 2 gange om ugen

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.