array(1) { ["region_id"]=> string(1) "1" }
TILMELD DIG
SPISELIVS NYHEDSMAIL

Butter chicken (smørkylling)

Kategori: Hovedret

Årstid: Forår

Den gode kombination af smør, tomat og indiske krydderier har ramt mange danskeres smagsløg. Her er en rigtig god opskrift på butter chicken fra Tandoori Masala

1. Rør eller blend krydderier, ingefær og hvidlæg godt ud i olien

2. Smør kødet med citron og eddike og vend det i marinaden. Lad kødet marinere natten over i køleskabet

3. Tag kødet ud og vend yoghurt i marinaden. Lad det marinere yderligere 1 time

4. Steg eller grill kødet på rist over en bradepande i en varm ovn ved 220 grader i 20-25 minutter. Dryp af og til med klaret smør og vend kødet halvvejs under stegningen. Skær kødet i mundrette stykker

5. Til saucen sauteres hvidløg og krydderier let i smørret, uden at det tager farve. Tilsæt kødet og vend godt rundt

6. Hæld bouillon og fløde i gryden og kog, til saucen tykner og skiller let. Smag til.

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1 time

Samlet tid: 1 døgn

Antal: 4 personer

Sværhedsgrad: Middel

4 kyllingebryster uden skind

 

Marinade

2 tsk. gurkemeje

1 tsk. chili

1 tsk. stødte bukkehornsfrø

1 fed knust hvidløg

1/2 spsk. hakket ingefær

Lidt citronsaft

Lidt eddike

Salt

3 spsk. olie

1 dl. yoghurt naturel

 

Desuden

50 g. ghee eller smeltet, klaret smør

2 fed hvidløg

1 spsk. finthakket ingefær

1 1/2 tsk. stødt chili

2 tsk. garam masala

3 tsk. paprika

1 1/2 tsk. stødte bukkehornsfrø

2 1/2 dl. tomat-bouillon

2 1/2 dl. piskefløde

 

Tilbehør

Naan-brød

Ris

Opskriften er udarbejdet af Mahmood Hussein fra Tandoori Masala

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.