Butter chicken (smørkylling)

Butter chicken (smørkylling)

Sabina
Spiseliv.dk

Den gode kombination af smør, tomat og indiske krydderier har ramt mange danskeres smagsløg. Her er en rigtig god opskrift på butter chicken fra Tandoori Masala

1. Rør eller blend krydderier, ingefær og hvidlæg godt ud i olien

2. Smør kødet med citron og eddike og vend det i marinaden. Lad kødet marinere natten over i køleskabet

3. Tag kødet ud og vend yoghurt i marinaden. Lad det marinere yderligere 1 time

4. Steg eller grill kødet på rist over en bradepande i en varm ovn ved 220 grader i 20-25 minutter. Dryp af og til med klaret smør og vend kødet halvvejs under stegningen. Skær kødet i mundrette stykker

5. Til saucen sauteres hvidløg og krydderier let i smørret, uden at det tager farve. Tilsæt kødet og vend godt rundt

6. Hæld bouillon og fløde i gryden og kog, til saucen tykner og skiller let. Smag til.