Den nye forpagter af restauranten i Utzon Center er nemlig Morten "Kok" Nielsen, som også - blandt andet - står bag den internationalt kendte restaurant Mortens Kro.

Dermed får det ypperste i dansk bygningskunst følgeskab af den nordjyske gastronomis ditto, når Utzon Center torsdag 2. maj 2013 slår dørene op for en stærkt fornyet udgave af Utzon Restaurant.

Madstilen er dog jordnærd med dybe rødder i det klassiske danske køkken og med nordjyske råvarer som omdrejningspunkt. Fra Thy fås fx flere slags marinerede sild og røget økologisk ørred, og Utzons bud på det klassiske stjerneskud med et kreativt twist serveres under navnet "Limfjordens Perle".

Mangler en restaurant, der fokuserer på det gode smørrebrød
Valget af smørrebrød som menuens omdrejningspunkt er ikke tilfældigt.

"Aalborg mangler en restaurant, der fokuserer på det gode smørrebrød, der er en del af dansk madkultur kendt og skattet langt uden for landets grænser. Vi har valgt dette fokus, fordi vi finder, at det er i god symbiose med huset og dets kvaliteter. Nu forener vi det fineste i dansk arkitektur med dansk madkunst og tradition, når det er allerbedst," siger Morten Nielsen.

Utzon Restaurant vil følge centrets åbningstider, som er tirsdag til søndag kl. 10 til 17. Første åbningsdag er torsdag den 2. maj.