Tatar af okse

Tatar af okse

Sabina
Spiseliv.dk

Opskriften er fra bogen 'Stenalderkost - Palæo opskrifter til det moderne menneske' af kokken Thomas Rode. 

 
Opskrift: Thomas Rode. Foto: Mikkel Adsbøl. Opskriften er gengivet efter aftale med Politikens Forlag.
 
Tatar
Pil og hak løget. Skyl chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak kapersene groft. Skyl persillen og hak den fint. Skræl agurken, fjern kernerne og skær kødet i fine terninger. Lad terningerne trække med lidt salt i en sigte. Steg baconskiverne, lad dem dryppe af på fedtsugende papir og knus dem. Bland alle ingredienserne til tataren undtagen peberrod. Smag omhyggeligt farsen til og form den til 12 små ’bøffer’. Tril bøfferne i peberroden (de skal kun have et tyndt lag).
 
Salat
Skyl og pluk rucola, rødbedeblade, feldsalat, persille og hjerteblade og læg dem i isvand i ca. 1⁄2 time. slyng dem fri for vand.
 
Dressing
Skyl og hak persille og purløg fint. Pil og hak løget fint. Saml alle ingredienser til dressingen med en stavblender og bland den i salaten.
 
Anretning
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande med lidt salt. Del æggene i hvide og blomme og hak hver del for sig. Anret salaten på fire kolde tallerkener sammen med ’bøfferne’ og drys de hakkede æg og ristede pinjekerner rundt i salaten.