På madscenen, Tasteland, kan publikum blandt andet deltage i en masterclass i grønt smørrebrød med Trine Hahnemann, dufte til Gordon Henriksens fascination af hjemmefanget mad, stille spørgsmål til Bondens Brevkasse, live-filetere fisk, sanse en japansk te-ceremoni og smage en kæmpemæssig kartoffelkageinstallation af tidligere bagedyst-vinder og kunstner Frederikke Legaard.

”At lære at smage og at lære mad at kende kræver ikke nødvendigvis lange, udførlige opskrifter. Det er et sprog, en måde at tænke på, en måde at arbejde på og en måde at forstå livet på. Tasteland er en scene, hvor publikum kan lære af de bedste håndværkere inden for madkultur. Sammen kan vi på den måde bidrage til en fælles forståelse af kvalitet og velsmag,” fortæller Emil Bruun Blauert, programchef for FOOD på Heartland.

Den interaktive madscene Tasteland er et af Heartlands varemærker, hvor publikum kan lære, lege og lave mad med nogle af Danmarks førende gastronomer. Scenen udgør festivalens smagscentrum og udfolder sig over et til lejligheden specielkonstrueret køkken, hvor op til 200 mennesker kan kokkerere samtidig og i fællesskab med den optrædende madentusiast.

“Tasteland er den sanselige scene for gastronomiske oplevelser, der i samspil med de øvrige scener fuldender festivalens univers. Det er altid en kæmpe fornøjelse at se Danmarks gastronomiske nørder, når de i øjenhøjde med publikum deler deres passion for mad,” siger Emil Bruun Blauert, programchef for FOOD på Heartland.

Sanselige gastronomiske oplevelser i Tasteland på Heartland Festivalen_2

Tasteland-programmet for 2022:

Bondens Brevkasse

Frank Erichsen, der fra sin selvforsynende gård på Djursland har leveret en af DRs største publikumssucceser Frank & Kastaniegaarden (tidligere Bonderøven). På Tasteland-scenen vil man kunne indgå i en samtale med ham om den verden, vi lever i, og han vil fra sin brevkasse besvare spørgsmål fra publikum.

Masterclass i smørrebrød

Trine Hahnemann, der er kok, ejer og direktør i Hahnemanns Køkken, vil på Tasteland-scenen udføre en masterclass i grønt smørrebrød. Her vil publikum få mulighed for at lege med og eksperimentere i grønne fortolkninger af klassisk dansk smørrebrød.

Sanselige gastronomiske oplevelser i Tasteland på Heartland Festivalen_1

Røverhistorier og rygende blåmuslinger

Den fiskeglade Gordon Henriksen vil i en damp af rygende muslinger fortælle publikum om den særlige betydning, det har for måltidet, hvis man selv har fanget, skudt eller sanket ingredienserne. Gordon Henriksen brænder for naturen – han har skrevet bøger og medvirket i adskillige tv-programmer om fiskeri.

Neurogastronomi er redningen for folk med mistet lugtesans

De to kokke Christian Bøjlund og Rasmus Bredahl undersøger sammen med Flavour Institute på Aarhus Universitet, hvordan man med nedsatte sanser kan forbedre smagsoplevelsen via neurogastronomi. Ny forskning viser nemlig, at tab af lugtesansen kan have mange negative konsekvenser for livskvalitet, nydelse af mad og resultere i manglende lyst til at indgå i sociale sammenhænge.

Japansk te-ceremoni

Mette Marie Kjær fra Sing Tehus gæster Tasteland-scenen med en dybtfølt te-oplevelse, hvor du som gæst vil kunne smage og blive klogere på japansk te og den sanselige oplevelse, det er at give sig hen til ritualet.

Fiskefiletering i medvind

Emilie Qvist Kjærgaard, der er køkkenchef og medejer af Restaurant Medvind, som tidligere husede et gammelt cafeteria på Hanstholm havn, vil tage publikum med til live-filetering af fisk på scenen og dele sin passion for lokale råvarer og frisk fisk.

Smag vækker minder

Mark Emil Hermansen fra Empirical og Emil Munck de Voss fra Reduced er begge optaget af smag. Hvordan kan smag bringe minder frem, og hvilken rolle spiller smag i fremtidens fødevarer? Sammen gæster de Tasteland til en sensorisk workshop, hvor man kan lære om smag gennem starterkulturer som svampe, bakterier, koji og gær. Deltagerne vil få lov til selv at lave fermenteret sauce, mens de guides gennem processen og lærer om kunsten at fermentere.

Naturlig vin i praksis

Kokken og vinbonden Anders Frederik Steen vil på Heartland aflive myter og misforståelser om naturlig vin. Med en baggrund som kok og sommelier fra landets fornemste restauranter var han en af de første, der introducerede Danmark til naturlig vin. I dag bor han selv i Frankrig med sin familie og producerer legesyg vin i verdensklasse.

Tang i alle afskygninger

Takashi Saito er kok og drivkraften bag Saito CPH. Takashi vil lukke op for hvilket utroligt spisekammer, der ligger og lurer lige under overfladen i de danske farvande. Anvendelsesmulighederne er uudtømmelige, og publikum vil få mulighed for at prøvesmage tang i alle afskygninger med inspiration fra det japanske køkken, hvor tang spiller en vigtig rolle. Du kan også møde Takashi Saito i sin madbod på Heartland, hvor han vil servere japansk hverdagsmad.

Har gulerødder også følelser?

Martha og Camilla fra Fyens Økologi/ØKOlokal, der også er kendt fra tv-programmet Alene i Vildmarken, vil sammen med publikum diskutere, hvad der sker, når vi poster negative energier i vores mad - og hvad der vil ske, hvis vi begynder at behandle vores fødevarer med samme positive energi og omsorg, som vi bestræber os på at give mennesker.

En hyldest til kartoflen

Kunstner og tidligere bagedyst-vinder Frederikke Legaard lægger sin vej forbi Tasteland-scenen. Med sit super-æstetiske øje arbejder Frederikke Legaard i spændingsfeltet mellem kunst, mad og kunsthåndværk. Sammen med publikum vil hun lave en kæmpe installation af kartoffelkager, hvor gæsterne kan lade sig inspirere af vores folkekære yndlingsgrøntsag; den nye danske kartoffel.

Flere offentliggørelser på vej

De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne inden for både MUSIC, ART, TALKS og FOOD, der kan opleves på Heartland 2022. Festivalen finder sted fra torsdag den 2. juni til lørdag den 4. juni ved Egeskov Slot på Midtfyn.