“I Danmark er buffet et fy-ord, men bare fordi man kan få noget ad libitum, kan det jo sagtens være rigtig godt. På eksklusive hoteller i udlandet kan man opleve restauranter med ekstraordinært fantastiske buffet’er, og vi vil gerne vise folk, at buffet faktisk kan være lækkert.”

Kristian Willumsen står sammen med partneren Jakob Blom bag Sult i Cinemateket, og han er en af hjernerne bag det nye koncept “Saturday Night by Sult.” Blandt posterne på deres lange generalieblad fra restaurationsbranchen er en fortid som bagmændene bag 90’ernes über-populære restaurant/natklub Konrad. Det er klientellet fra den gang, de har haft i tankerne i tilrettelæggelsen af det nye lørdagskoncept, men Kristian Willumsen understreger, at det ikke skal være et nyt Konrad, selvom tanken er, at man kan blive hængende efter middagen til DJ og cocktails, hvis man har lyst.

“Der skal ikke være noget med en gæsteliste og et smart klientel, men vi henvender os til cityfolks, som er blevet ældre og måske har fået børn. Ofte er der mange forskellige behov, når man skal ud og spise med sine venner - nogle vil gerne have en rød bøf, andre en salat, nogle har råd til dyre vine mens andre er mere opmærksomme på, hvad tingene koster. Især piger er meget forskellige og sofistikerede i deres smag, hvor vi mænd altid kan spises af med en stor bøf.”

På buffeten - som til en start kommer til at blive serveret på små fade ved bordet - vil der derfor være alt fra lette Sezchuan-inspirerede retter og salater til fisk og mere tunge, braiserede kødretter. Udvalget skifter efter sæsonerne og er som Sults øvrige kort internationalt funderet med vægt på økologiske, danske råvarer og de europæiske køkkenstile, men også med rigtig mange asiatiske retter. Med andre ord lidt for enhver smag og nok af det, men først og fremmest lækkert og til at betale.

Øl og vin ad libitum
Også drikkevarerne, vin, øl og økologiske øl, kan man vælge at få ad libitum, så man ved præcis, hvad prisen bliver. Det er smart, forklarer Kristian Willumsen, fx for firmaer, fordi der ikke er nogen overraskelser på regningen - og igen har Sult i fastlæggelsen af prispolitikken haft os “sofistikerede” kvinder i tankerne.

“Hvis man er en flok mænd ude at spise sammen, er der ingen, der tænker over, hvis en ved bordet bestiller en flaske vin til 1000 kr., selvom det måske bliver 200 kr. dyrere for alle. Der er piger mere påpasselige og regner gerne ud præcis, hvad hver enkelt skal betale.”

Vælger man bare buffeten, er det ikke så meget at rafle om - den koster det 249 kr., uanset om man spiser lidt eller meget. Med drikkevarer til ad libitum er prisen 499 kr. Efter middagen kan man gå i baren, hvor garvede Konrad-bartendere serverer oldschool cocktails og sjusser til overkommelige priser.

Ingen hit-parade
Kl. 21 kommer der en DJ og spiller, og musikstilen vil være afdæmpet, mens folk spiser færdig, men mere up-tempo som aftenen skrider frem, og hvis stemningen er til det, må der gerne danses. Men, understreger Kristian Willumsen, “der bliver ingen hit-parade”.

Han fortæller, at der af og til vil være overraskelser, fx i form af livemusik og store DJ-navne, men det er ikke noget, der vil blive annonceret, og det vil altid være gratis.

“Intentionen er, at konceptet skal udvikle sig organisk, og ligesom folk skal opleve, at mad serveret på en buffet faktisk godt kan være lækkert, vil vi gerne give dem nogle positive overraskelser undervejs, fx ved at et stort navn kommer og giver en halv times koncert eller hvad vi nu finder på.”

“Saturday Night by Sult” lanceres lørdag den 24. marts og kører derefter hver lørdag. Der serveres buffet fra kl. 19.30-22, og DJ’en går på kl. 21-01. Prisen er 249 kr. for voksne og 100 kr. for børn op til 11 år. Buffet inkl. vin, øl og vand ad libitum koster 499 kr., men der kan også bestilles drikkevarer separat, ligesom det vil være muligt at vælge fra Sults almindelige kort, hvis ingen i selskabet ønsker buffet. Cocktails og sjusser koster henholdsvis 75 og 55 kr.