10 hurtige til Krisztian Balogh

 

Hvorfra har du din interesse for mad?
Fra min bedstemor og min mor, som laver fremragende mad, og fra min barndoms sommerferier, hvor vi rejste meget.

Hvilken slags mad laver du derhjemme?

Når jeg er hjemme, slapper jeg af, derfor er maden ikke i fokus.

Hvad er din mest mindeværdige gastronomiske oplevelse?
Da jeg i 2007 kom til Danmark og arbejdede sammen med Kim Birk i Thorvaldsens Hus. Fra ham lærte jeg rigtigt meget.

Hvilken råvare synes du er mest undervurderet?
Suppe er en undervurderet genre, hvis jeg må fremhæve en genre fremfor en råvare. I Ungarn spiser vi suppe næsten hver dag - i Danmark er det sjældent.

Hvad kunne du spise hver dag?
Jeg har ingen særlig præferencer. Jeg kan lide alsidig mad, hvilket også afspejles i vores menukort.

Hvad er din største last?
Jeg kommer ofte til at overkomplicere tingene.

Har du et gastronomisk idol? Hvem?

Kim Birk, som jeg arbejdede sammen med på Thorvaldsens og amerikaneren Thomas Keller.

Hvordan synes du, det står til med gastronomien i Danmark?
Fantastisk, og det er meget inspirerende at følge. Jeg kender mange ungarere og endda ungarske kokke, som kommer til Danmark for at opleve dansk gastronomi.

Har du et mad/restauranttip til læserne?

Jeg vil naturligvis anbefale folk at besøge Bock Bistro! Jeg arbejder her i Danmark for at vise det danske publikum det moderne/avancerede ungarske køkken, som man også kan opleve på Bock Bisztro i Budapest. Med deres nytænkning af gamle opskrifter anses de for en af Ungarns bedste restauranter, og nu vil vi vise København, hvad vi mener med det.