Ikke engang stedets ejere kunne forudse den overvældende modtagelse, Bock Bistros ungarske køkken fik, da bistroen åbnede på Dag Hammarskjölds Alle 7 i København for halvandet år siden. Over hele linjen var der positive anmeldelser, og gæsterne kastede sig nysgerrigt ud i at prøve ungarske specialiteter som blodpølse, karpesuppe og Tokaji-vine.

Nu bliver Bock Bistro til Hungaria Restaurant & Vinbar, og med valget af det latinske navn for Ungarn bliver der sat endnu tykkere streg under den ungarske forbindelse. Samtidig træder to af de tre ejere, køkkenchef Krisztian Balogh og restaurantchef Peter Sarvari ud af partnerskabet for senere på året at åbne en større filial af det ungarske franchise Bock Bistro, mens daglig leder Tillike Jørgensen fører restauranten videre under det nye navn.

”Man vil stadig kunne få ungarsk mad og vin af høj kvalitet, men vi vil gerne være endnu mere ungarske, selvom det absolut stadig er et moderne køkken med nutidige fortolkninger af klassiske ungarske retter,” fortæller Tillike Jørgensen.

Køkkenet føres videre af en af de nuværende ungarske kokke samt en ny kok, også fra Ungarn, og som hidtil vil en del af restauranten fungere som vinbar med et af byens største udvalg af ungarske vine.

Hub for ungarsk kulturliv
Med den nye start er det Tillike Jørgensens ambition, at Hungaria skal være en slags hub for ungarsk kulturliv i København.

”Jeg er vokset op i et kunstnerisk miljø i Ungarn med musikere og kunstmalere i min nærmeste familie, og jeg er selv tidligere tøjdesigner,” fortæller Tillike Jørgensen og fortsætter:

”Ungarsk kultur fortjener at komme bredere ud og blive kommunikeret  på en mere kommerciel måde. Jeg vil gerne være med til at vise, hvad ungarske kunstnere kan.”

Allerede ved relanceringen den 13. juni vil der hænge værker af ungarske kunstnere på væggene på Hungaria, og på sigt er det Tillike Jørgensens plan, at de skal suppleres med musikarrangementer og moderne kunstudstillinger – evt. i samarbejde med restaurantens kommende nabo, et moderne galleri, som åbner til august. Under Copenhagen Cooking senere på sommeren er der også allerede arrangementer, som kombinerer ungarsk kunst og gastronomi på programmet.

Hungaria relanceres torsdag den 13. juni. Denne aften serveres der kun en ”Parken menu” i anledning af, at der er koncert med Depeche Mode i Parken, men fremover er der åbent som vanlig om aftenen, hvor man kan vælge menuer og a la carte retter fra kortet. Fra mandag den 17. juni er der desuden åben hver dag til frokost fra kl. 12-15.