Smag en vild bjørn

29/9 2011

 

Har du nogensinde sat tænderne i en vild bjørn? Hvis ikke har du muligheden nu, selvom der kun skydes ganske få bjørne om året, fordi de er fredede i Europa og derfor kun skydes, når myndighederne skønner, at bestanden er for stor.

____________

Reinwald’s i København har fået fat i tre bjørne, som de har sat på menuen. Bjørnene er skudt i den vilde natur i august, har hængt til modning siden og er nu klar til at blive serveret.

Bjørnebøf og vin, der passer til bjørn
Bjørnemenukortet starter den 5. oktober, hvor Reinwald’s køkkenchef Jeanette Uth Olsen bl.a. vil servere rødvinsrisotto med letrøget vild bjørn og syltede kantareller, helstegt vild bjørn med morkler i portvinssauce og grillstegt bjørne-bøf af friskhakket bjørnekød.
 
Sommelier Bonnie Reinwald har valgt nogle spændende fyldige rødvine, samt mørke og lyse øl fra micro-bryggerier, som passer til bjørn.
 
Bjørnekødet kommer fra den brune bjørn (Ursus Arctos) og betragtes af mange som noget af det bedste vildt, som derfor sælges til priser, der nærmer sig 1000 kr. kiloet. Bjørnene levede for mange år siden mange forskellige steder i Europa, men lever nu kun i stærkt reduceret antal i bl.a. Sverige og Finland.

Reinwald's
1879 Frederiksberg C

Læs mere og se hele bjørnemenuen her.

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.