Spis så meget pasta du lyster på Antiristorante L’Altro

Danskernes kærlighed til pasta har overlevet den ene krise efter den anden – senest da Danmark for et par år siden blev både gluten-og kulhydrathysterisk, og de færreste turde spise sig en skålfuld pasta i frygt for at bule ud. De italienske restauranter i Danmark holdt ud, og nu tør de fleste atter sætte tænderne i den al dente spise. Et af de steder, hvor man for alvor giver sig hen til pastaens herligheder, er på Antiristorante L’Altro på Christianshavn, hvor man hver dag laver frisk pasta, enten i hånden eller ved hjælp af en slille, mart pastamaskine, der står oppe på restaurantens førstesal spytter ringe, penne eller sløjfer ud alt efter indstilling.

Faktisk er man så begejstrede for pasta her, at man til festivalen har lavet en 4-retters menu kun med pasta: den første er en gratineret version af den klassiske cacio e pepe, serveret med rødbedecreme, derefter machheroncini alla norma – det vil sige på siciliansk manér, med tomat og aubergine. Så følger hjemmelavede ravioli med ricotta og spinat, og tilsidst radiatori-pasta med anderagout.

Bliver man forelsker i én speciel ret, har man lov til at bede om mere – indtil maven er fuld. Eventet løber ad stablen den 24-25 august.

 

Picture

Groms pizzaskole i Torvehallerne

Vi bliver i det italienske, for pizza-elskeren Gorm Wisweh holder i anledning af festivallen en pizzaskole, så pizzaelskere i alle aldre kan lære at lave den perfekte dej og topping. Gorms pizzabagere vil forvandle pladsen ved Torvehallerne til et pizza-værksted, hvor der kan laves pizza af ens favoritråvarer, og man vil i bæredygtighedens navn lære hvordan man kan bruge madrester fra køleskabet på pizzaen, og på den måde undgå madspild. Pizzaskolen foregår fredag den 24 august kl 18-21.30.

 

Kokkeelever dyster om den perfekte fisk i Dragør

For mange er Dragør en velbevaret hemmelighed et lille fiskerleje forbløffende tæt på København, og dog så langt fra, at man befinder sig i en helt anden verden. I anledning af Copenhagen Cooking har byen stablet intet mindre end en kokkekonkurrence på benene, hvor kokeelever dyster på smagen med udgangspunkt i de gode råvarer fra havet lige udenfor Dragør. Deltagerne skal hver lave 2 retter med garniture af lokale, økologiske råvarer, og de skal finde inspiration i en klassisk fish n’chips, samt lave et mesterværk af kød og grønt.


Det er Sildens Dag, Dragør Erhverv, Dragør Kommune og Hotel- og Restaurantskolen, der står bag arrangementet, der foregår den 26 august fra kl 10-15.30. Midt i herlighederne ligger i øvrigt Café Dragør Sejlklub med den smukkeste udsigt udover havnen, og hvor man kan mæske sig i lækker fisk og deslige, også før, under og efter konkurrencen.
 

Overdådige fisk, bobler og skaldyr på San Marco Junior

Den italienske restaurant San Marco har i mange år ligget på det travle hjørne af Grundvigsvej og Falkonér Alle, og for nyligt ændrede stedet udseende og stil, da unge danskitalienske Marc Zangrando overtog restauranten. Rummene er blevet pudsdet op og menuen gennemset, og i anledning af Copenhagen Cooking hylder stedet Italiens gode takter indenfor fisk og skaldyr, lifligt akkompagneret af italienske bobler.

Menuen ser således ud og serveres den 13 august fra klokken 18:

Italian welcome bubbles
Oysters & handmade arancini with Carl Johan mushrooms
Handmade prawns with spicy salads
Grilled scallop with caviar & apple
Salmon salmon from Hiddenfjord with herbs
1/2 lobster and turbot with Hollandseise and summer tomato truffle
24 mrsrs. comte
Sensual berries with vanilla
 

Picture

Krebsegilde og masser af god lokal øl på Frederiksberg rådhus

Restaurant Belis er så heldig at ligge på selve Frederiksberg rådhus, og nu er de gået i partnerskab med Frederiksberg Bryghus, som ligger på selv samme adresse. Det er derfor helt naturligt at parrer menuer med den lækre, lokale øl, og det sker netop til Copenhagen Cooking, hvor skummet vil flyde sammen med kæmpe bunker af krebs. Belis rykker langborde ud på Frederiksberg Rådhusplads hvor gæsterne kan sidde og nyde mad og drikke og i bedste, svenske stil spise knækbrød og ost ved bordet. Krebsene serveres ad libitum med et glas rosé til, og de øvrige drikkevarer, inkl. Snaps, kan købes ved siden af. Eventet afholdes den 24 august fra kl 18-24.  Foto: Giovanni Handal, wikipedia.

Picture

Nørrebro hylder det nye krible-krable og det iskolde

På Nørrebro er der i de seneste år skudt spændende madsteder op, der går i dybden med gastronomien. En af de første var vel Christian Pugliesi, der først med Relæ og siden med Manfreds satte en ny standard for hvad man kunne servere i bydelen, og siden har det sprudlet med anderledes tiltag. Et af dem er is-konceptet Something Frozen i Ravnsborg Tværgade, der mener at alt det sjove først sker under 0 grader, og de præsenterer en myriade af is-oplevelser under Copenhagen Cooking, hvor man kan lære at lave sin egen is, - også af overraskende ingredienser, og af ting, der rydder køleskabet. Den 25 og 29 holder de en is workshop, mens der den 30 eksperimenteres med anderledes soft ice smage og sparkling tea. Isene vil blive frosset straks ved hjælp af tør-is, så man straks kan smage sin egen is.

Et stykke derfra kan du opleve en 4 retters menu baseret på insekter, når Wholi inviterer indenfor til en meget anderledes middag, hvor fremtid og bæredygtighed i den grad er i fokus. Wholi har i mange år arbejdet med at servere insekter for danskerne, blandt andet ved hjælp af deres små insektbarer, Dare Squares. Wholi hed før dare to Eat, og det bliver spændende at se, hvor mange danskere, der tør møde op hos SingularityU Nordic, hvor eventet holdes, i Titangade.
 

Picture

Den helstegte øko-okse på Gråbrødre Torv

Dette er en tradition, der er ligeså gammel som Cph Cooking selv - og faktisk endnu ældre, hvis man tæller inspirationen til eventet med. Det var nemlig under Christian den fjerdes kroning i 1596, at kongehuset tilbød helstegt okse for københavnerne. Idag er det restauranten Peder Oxe, der står som afsender, og oksen vil stege hele fordagen på grillen og blive serveret ved frokosttid, med nybagt brød og smør til. Oksen grilles den 25 august og kan nydes fra kl 11.30-15. Foto: Mahlum, Wikipedia.